Najveći frajeri Jugoslavije: 11 muškaraca zbog koji su žene padale u nesvijest

Za njima su žene uzdisale, padale u nesvijest, čupale kosu, pisale im strastvena ljubavna pisma a one, odabrane sretnice, završile su u njihovu zagrljaju. O svojim ljubavnim uspjesima oni danas, mnogo godina kasnije ne pričaju, ako nešto i spominju to je jako skromno i poprilično umanjeno u odnosu na istinu.

No, priče, svjedoci i žene pričaju drugačije. Koliko je žena palo na njihov šarm nikada nećemo saznati, ali smo neke od današnjih gospođa, a tadašnjih mladih dama pitali koji su od njih bili daleko najveći frajeri za kojima su uzdisale. Naše mame, bake, tete, nekadašnje tajnice, prodavačice, novinarke… imale su uglavnom dosta slične odgovore prema kojima smo složili ovu listu, prenosi Telegram.hr. Popis 11 najmuškaraca nije složen po važnosti, jer svaka žena, znamo, ima svog slatkog favorita.

1. Frano Lasić


Postoje brojne priče, iako ih Lasić nikada nije potvrdio ali ni opovrgnuo, da su za njime žene doslovno čupale kosu i na sve moguće načine pokušavale da ih glumac primijeti. Nedavno se po četvrti put oženio, a o njegovim uspjesima oduvijek se priča te se Lasić smatra jednim od najvećih zavodnika s ovih prostora.

No, on je uvijek tu titulu spremno odbacivao te nikada nije želio govoriti o broju žena u svom životu. “Kada sam bio mlađi, bilo ih je više, kao i kod mojih vršnjaka, a s godinama nešto manje. No, pravi gospodin se time ne hvali i ne komentira bivše ljubavi”, džentlimenski je jednom rekao.

2. Dragan Nikolić

S Milenom Dravić je u braku više od četiri desetljeća te su niz godina slovili za najljepši glumački par stare Jugoslavije. No, isto tako godinama su bili na meti tračeva i raznih priča da se rastaju. Dragan je tako jedom priznao da poznanike na ulici pozdravlja riječima – još smo zajedno. Nikolić je nedavno završio u bolnici zbog problema sa zdravljem i navodnom infekcijom, no u međuvremenu se počeo oporavljati.

3. Bajaga

Osamdesetih godina Bajaga je slovio za najboljeg frajera na jugoslovenskoj glazbenoj sceni. Uvijek je njegovao imidž dobrog i pristojnog dečka i žene su jednostavno na to padale. Bio je miljenik ženske publike, a koncerte Bajage i Instruktora uvijek je pratila armija euforičnih obožavateljica.

4. Žarko Laušević

Osvojio nas je brojnim ulogama u filmovima poput ‘Sivog doma’, ‘Braća po materi’, ‘Dogodilo se na današnji dan’, ‘Kaži zašto me ostavi’, ‘Oficir s ružom’ za čiju je ulogu dobio i Zlatnu arenu na Pulskom filmskom festivalu. No, većinu žena je osvojio svojim šarmom i seksepilom koji je u potpunosti došao do izražaja u filmu “Oficir s ružom”. Mnoge žene su bile ljubomorne na Kseniju Pajić koja je bila njegova filmska partnerica te imala prilike uživati u njegovih zagrljajima, iako su oni bili samo za kamere.

5. Zdravko Čolić

Pjevač prije nego što je uplovio u brak sa suprugom Sandrom bio je veliki zavodnik i slomio je mnoga ženska srca. A o tome najbolje govore i mnoge njegove pjesme posvećene ženama. “Za mene svako žensko biće ima posebnu energiju. Mislim da su sve žene predivne, da je svaka žena kraljica. Sve one imaju ono nešto, te svakoj treba posvetiti pažnju i poštovanje” rekao je legendarni i neponovljivi Čolić.

6. Boris Dvornik

Jedan od najvećih glumaca ljubav svog života, suprugu Dianu, upoznao je u Splitu, poslije premijere ‘Devetog krugа’. Ona je tada imаlа sаmo petnаest i pol godinа. No, Boris je jednom prigodom priznao da ju je prvi put ugledao nа Pjаci kada je bila okružena prijateljicama, i samo je čekao prvu priliku da bude sama kako bi joj prišao i osvojio njezino srce.

7. Velimir Bata Živojinović

Mogao je imati mnoge žene no legendarni glumac Bata Živojinović imao je Julianu – Lulu. Njih dvoje dijele oko 60 godina zajedničkog života. Glumio je u više od 250 filmova i nekoliko desetaka TV serija, a uvijek je isticao da je njegova Lula osnova njegova sretna i stabilna života kada se ugase svijetla reflektora.

8. Goran Bregović

Prozvali su ga i Casanovom Jugoslavije. Za njim su jurile horde obožavateljica, a mnogim ženama koje su prošle kroz njegov život posvetio je pjesme, Alki Vujici pjesmu ‘Pediculis Pubic’, a Ljiljani Tici ‘Bitangu i princezu’. I sam je priznao da su na njega žene oduvijek bile slabe. No, priznao je i da ne vjeruje u to da se žene zavode. U jednom intervjuu istaknuo je da smatra da su one te koje biraju. “Muškarci samo misle, ili ih žene jednostavno ostave u tom uvjerenju, da su oni ti koji zavode”, izjavio je glazbenik.

9.Vlado Kalember

Na vrhuncu slave Srebrnih krila dobivao je tisuće pisama, obožavateljice su ludjele za njim. Cure su na njegovim nastupima padale u nesvijest, po jednom koncertu Hitna pomoć bi imala po desetke intervencija. No, on džentlmenski nikada nije želio otkriti koliko žena je osvojio, nego čak tvrdi da je često bio usamljen.

10. Slobodan Boba Živojinović

Bio je s puno žena. To nikada nije rekao on sam, već njegova supruga Lepa Brena. “One koje ga nisu probale izgubile su dosta, a ona koje su bile s njim dobile su dosta. Vjerovala sam da je i poslije svih onih s kojima je bio i za mene ostalo malo. Kada smo se upoznali, svi su mi govorili da je on zavodnik i da je bio s puno žena, ali meni je to bio izazov”, izjavila je pjevačica jednom prigodom. U braku su više od 22 godine, a strast koja je među njima bila izuzetno snažna, tvrde oboje, još uvijek traje.

11. Nebojša Bakočević

Pamtimo ga kao Darka iz filma ‘Kako je propao rokenrol’, a osim što je osvajao Anicu Dobru na filmskom platnu, i izvan filma osvajao je žene. To je i sam priznao izjavivši da je lud za ženama.

“Akademiju sam upisao zbog žena. U životu me zanimaju isključivo dvije stvari: hrana i žene. Za Oscara me zaboli uho. Volim vesele, lijepe i pametne žene. Još je davno Leonard Cohen napisao da će žene jednog dana preuzeti sve u svoje ruke, a muškarci će se baviti svojim djetinjastim poslovima, kao što su umjetnost, poezija… One i onako održavaju ovaj svijet u životu”, izjavio je u jednom od svojih rijetkih intervjua.

bljesak.info

4 komentara

 1. Aaah,
  !!!

  Like(0)Dislike(0)
 2. ja 2.lipanj 2015

  Samo jedan poseban i neponovljiv.Zdravko Colic.ib

  Like(0)Dislike(0)
 3. E koji su to bili momci i vrime….ah da je vratit samo tren…

  Like(0)Dislike(0)
 4. I sad su to zgodni ljudi.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.