Nakon 30 godina Imoćani pogledali film u kinu

Ovaj petak bio je poseban dan za brojne Imoćane, kako u onom kulturnom, tako i u društvenom životu.

Naime, nakon punih trideset godina u svom Gradskom kinu sinoć su mogli pogledati jedan film.

Davne 1986. održana je posljednja službena kino predstava. Bilo je i početkom devedesetih godina pokušaja da se pokrenu. Stoga i ne čudi da je dvorana bila puna.

Oko 400 posjetitelja time su obilježili kraj jedne nerazumne navike i nerazumnog odustajanja od događaja koji okupe ljude u razgovoru i druženju. A, Imotskom upravo to treba.

– Pomoglo nam je Ministarstvo kulture s 300 tisuća kuna, nešto Grad i nešto Pučko otvoreno učilište. Obnovili smo kompletnu tehniku, sada je sve digitalizirao, kino dvorana je, inače, jedna od ljepših u našoj županiji, pa eto razloga da bar za početak imamo jednu filmsku projekciju tjedno – riječi su ravnatelja POU Imotski Grge Nikolića.

Puna dvorana, na ulazu Ivica Šušnjar, baš kao u neka lijepa davna vremena, a na ekranu „Povratnik“, Leonardo DiCaprio, Tom Hardy.

Dovoljan razlog da svi budu zadovoljni. Vraća li se u Imotski s ovom premijerom bar djelić onoga društvenog života koji je krasio ovaj grad, ostaje vidjeti. A da je  prvi film nakon trideset godina donio nešto novo, to je sigurno.

izvor: slobodna dalmacija

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.