Nakon ljetnih temperatura idući tjedan u znaku snijega, kiše i osjetnog pada temperatura

Dok je prvi dio travnja u BiH bio topliji u dijelovima zemlje i za ekstremnih 9 °C od uobičajenih temperatura za ovaj dio godine, a tako dugo neprekinut niz toplih dana od početka mjerenja, od 1880., nije zabilježen na ovim prostorima, kraj mjeseca donio je zahlađenje pa čak i snijeg

Temperatura ispod nule

Prema najavama meteorologa, danas će u BiH biti oblačno s kišom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom i susnježicom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 700 m nadmorske visine. Očekuje se između 10 i 35 l oborina po m2. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura između 1 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna između 3 i 8, na jugu od 9 do 12 °C. Sutra u BiH slabe oborine prijepodne u središnjim, istočnim i SI područjima. U nizinama s kišom, a u višim područjima sa snijegom ili susnježicom. Snijeg ili susnježica se očekuju iznad 600 m nadmorske visine. U drugoj polovini dana postupno smanjenje oblačnosti sa zapada i juga i tek krajem na istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i SZ smjera, krajem dana vjetar u skretanju na jugo. Jutarnja temperatura između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 8, a najviša dnevna temperatura između 5 i 15 °C. U srijedu će biti umjereno do pretežito oblačno. Oborine se najprije očekuju u južnim i JZ dijelovima, a poslijepodne i u ostalim područjima. Vjetar umjeren do pojačan južnog smjera. Jutarnja temperatura između -2 i 4, na jugu zemlje od 6 do 11, a najviša dnevna temperatura između 8 i 19 °C.

Jutarnji mraz

Prema najavama stranih prognostičara, na bh. planinama može se akumulirati i do 30 cm snijega te se ne smije isključiti ni mogućnost za snijeg i u ponekim nizinama Bosne. Rizik za mraz postoji tijekom utorka i srijede ujutro, jer bi se temperature trebale osjetno sniziti. Ovo upozorenje se ne odnosi za jug Hercegovine.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.