Napad u Zvorniku mogao bi biti početak mnogo gorih događanja

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, digao je na noge sve raspoložive snage MUP-a Republike Srpske, jedinicu za podršku, uniformirane policajce i inspektore zbog terorističkog napada u Zvorniku.

U pripravnosti su sve patrole policije i ujutro će pripadnici policije osiguravati sve državne ustanove, škole i vrtiće u skladu sa svojim nadležnostima. Međutim, to ne znači da škole i vrtići neće raditi.

Oko 22 sata bi trebala biti održana izvanredna sjednica Vlade RS zbog terorističkog napada u Zvorniku.

Lukač je izjavio da ovaj događaj može biti početak mnogo gorih događanja u Republici Srpskoj.

“Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, sigurnost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna, moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih događanja u RS.

Poduzet ćemo sve moguće mjere da zaštitimo građane. Građani se također trebaju uključiti i dostaviti sve eventualne informacije o teroristima. Imat ćemo odgovore na ovakve stvari, nećemo oprostiti niti zaboraviti, to svi moraju znati”, izjavio je Lukač u telefonskom razgovoru za RTRS.

Proganjat ćemo na našoj teritoriji sve one koji se odluče na ovakav korak i na sve njihove suradnike i neće nigdje imati mira..- rekao je Lukač.

Podsjetio je da je proteklih dana bilo napada na policiju RS zbog formiranja Uprave za borbu protiv terorizma.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.