Napokon stiže ‘osvježenje’

Nakon tjedana nepodnošljive vrućine stiže blago ‘osvježenje’. Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) za četvrtak 23. srpanj je najavio nestabilno vrijeme. U cijeloj zemlji su izgledni pljuskovi i grmljavina, lokalno i s gradom.

Jače grmljavinsko nevrijeme je najizglednije poslije podne i u večernjim satima. Vjetar promjenljivog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti i jakih udara vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu od 22 do 26, a najviša dnevna temperatura zraka od 32 do 38, na jugu do 40 stupnjeva.

U petak se također očekuje nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na jugu Hercegovine od 20 do 24, a najviša dnevna temperatura zraka od 29 do 35, na jugu Hercegovine do 37 stupnjeva.

U subotu se prema FHMZ prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima jači razvoj oblačnosti će uvjetovat lokalne pljuskove. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna temperatura zraka od 31 do 37 stupnjeva.

Popularna meteorološka Facebook stranica ‘Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna’ za Balkan je najavila kako će do petka biti sunčano vruće i sparno vrijeme, s tim da će ujedno biti i sve nestabilnije tako da su lokalno mogući pljuskovi i grmljavine. Ponegdje i jače nevrijeme ponajprije u četvrtak i petak u Crnoj Gori, Srbiji, Makedoniji i Kosovu.

Puhati će slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, u četvrtak i petak uz grmljavine umjeren do jak vjetar promjenjivih smjerova.

Prema pisanju ove stranice i Mostar očekuje blago zahlađenje uz jači razvoj oblaka. Lokalno su nestabilnosti moguće u okolnome gorju, iako se ne smije zanemariti mogućnost tijekom četvrtka i petka da ih bude i niže.

Bljesak.info

1 komentar

  1. Hvala Bogu nas je osvježilo

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.