Nema pravno valjanog razloga da se koncert Thompsona ne održi

“Koliko ja znam nema nikakvih sudskih zabrana niti kakvih viših instanci Bosne i Hercegovine, tako da nema nikakav pravno valjan razlog da se koncert ne održi. Imali smo različitih drugih koncerata koji su isto tako mogli doći na udar, ali Mostar tu pokazuje širinu i ne želimo praviti probleme unutar grada”, rekao je mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić za portal Klix komentirajući zahtjeve da se zabrani koncert Marka Perkovića Thompsona najavljen za 8. lipnja u Mostaru.

Bešlić je pozvao građane da se suzdrže od bilo kakvih loših konotacija i poručio da je netko za, netko protiv, ali da je najvažnija sigurnost i stabilnost.

Istodobno, mostarska gradska organizacija SDP-a zatražila je od Grada Mostara zabranu koncerta pod nazivom “Veliki skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu”.

U obrazloženju zahtjeva SDP navodi da ovakav koncert raspiruje nacionalne tenzije, produbljuje krize te usložnjava ionako konfuznu političku situaciju u Gradu Mostaru te realno može ugroziti sigurnost njegovih građana.

Priopćenje za javnost uputila je i Naša stranka, koja je pozvala člana Predsjedništva BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragana Čovića da inicira otkazivanje koncerta podrške haaškim osuđenicima na stadionu Pod Bijelim brijegom.

”Nakon što je u bh. javnosti osuđeno pokretanje koncerta podrške osuđenicima za ratne zločine pred ICTY-jem, te nakon što je sada i Europska komisija dala nedvosmislen stav da organiziranje takvog koncerta nije u skladu s europskim vrijednostima – član Predsjedništva BiH Dragana Čovića obvezan je da uputi inicijativu za otkazivanje ovog koncerta. Sama činjenica da su HDZ i HNS pružili punu podršku ovoj manifestaciji, a da je Europska komisija iznijela jasan stav protiv nje, potvrđuje ono što smo više puta isticali – HDZ ne promovira europske vrijednosti”, poručili su iz Naše stranke.

Podsjećamo, ranije je reagiralo i Vijeće bošnjačkih intelektualaca osuđujući ovaj koncert, ali su organizatori poručili kako nema mjesta za mržnju.

”Samo pjesma, samo ljubav, mržnja izjeda iznutra i njoj mjesta nema”, poručio je Organizacijski odbor Udruge Hrvatsko Srce Nade Mostar koja organizira Skup potpore hrvatskim uznicima u Haagu te svim hrvatskim braniteljima HVO-a, a na kojem će, između ostalih, nastupiti Marko Perković Thompson.

”S obzirom da nas nitko ništa ne pita, pojedinci zaključke stvaraju sami. Članci izlaze na temelju pretpostavki i špekulacija, bespotrebno dižu tenzije, pale raju, na račun nas podižu čitanost i gledanost, blate nas, prozivaju nas fašistima koji veličaju zločince itd. Nama to ne smeta, budimo iskreni, ništa drugo nismo ni očekivali. U zemlji u kojoj živimo, koju volimo i smatramo svojom, zločin je voljeti svoje i misliti drugačije!”, navodi se u pismu javnosti Udruge.

Bljesak.info 

2 komentara

  1. Kako ne traže zabranu ovih folk pjevačica iz Srbije a smeta im Thompson.? Bas čudno!

    Like(5)Dislike(1)
  2. Ne traže zabranu trash pjevača zato šta su prodane duše! Partizančine i jugofili!

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.