Nepoznati leteći objekt iznad Mostarskog blata

U subotu 13. lipnja 2015. godine primijećen je nepoznati leteći objekt koji je izvjesno vrijeme letio iznad Mostarskog blata, nakon čega se digao visoko u nebo, te nestao iz vidokruga zainteresiranih promatrača, koji su sa zanimanjem pratili što se to dogodilo iznad vedroga neba.

U potrazi za istinom došli smo do informacije kako je riječ o dječjoj igri, čiji je plod bio upravo ovaj neobičan događaj. Naime istragom smo došli do informacije kako je riječ o djeci iz Centra za tehničku kulturu u Mostaru, koji su na svom redovnom aeromitingu jedan model aviona digli toliko visoko da su ga struje vjetra odnijele u nepovrat, te je isti odletio nebu pod oblake, čime je CTK Mostar trajno ostao bez jednog modela aviona.

Kontaktirali smo i krivce ovoga neobičnog događaja, te dobili izjavu od voditelja Centra za tehničku kulturu Mostar koji su nam potvrdili kako je riječ o istini.

„Istina, Centar za tehničku kulturu Mostar u subotu je organizirao redovni aeromiting na Mostarskom blatu, gdje je sudjelovalo dvadesetak djece, polaznika naših radionica. Bilo je to naše redovito natjecanje u aeromodelarstvu, a upravo pobjednički let je bio ovaj o kojem se stvorila nevjerojatna medijska priča. Pobjednik ovogodišnjeg aeromitinga je dječak koji je ovaj model aviona digao na visinu od 30 m, a nakon čega su ga preuzele zračne struje te digle toliko visoko da ga ni mi nismo više vidjeli. Riječ je o jednom doista zanimljivom dječjem natjecanju, koje je u potpunosti bezopasno i djeci jako zanimljivo, te stoga molimo cjenjeno pučanstvo na razumijevanje.“

Više o samom natjecanju možete vidjeti na linku:

DSC02788 DSC02807

Inače Centar za tehničku kulturu od 6. do 10. srpnja 2015. godine organizira i Ljetnu školu tehničke kulture:

Ljetna Škola tehničke kulture
6. do 10. srpnja 2015. godine

Centar za tehničku kulturu (CTK) poziva učenike osnovnoškolskog uzrasta da se uključe u prvuLjetnu školu tehničke kulture2015. Program je namijenjen učenicima osnovnoškolskog uzrasta, od 4. do 8. razredaosmogodišnjeg obrazovnog ciklusa (ili od 5. do 9. razreda devetogodišnjeg obrazovnog ciklusa).

PROGRAM

Učenici će tijekom 20 školskih sati raditi u kreativnim radionicama modelarstva/maketarstva i robotike. Radionice su poticajne, zabavne i razvijaju kreativnost, maštu i motoriku, a prilagođene su dobi i interesima djece. Učenici će raditi svoje projekte pojedinačno, u skupinama od maksimalno 5 učenika, a svoje radove učenici će na kraju ponijeti sa sobom. Za vrijeme izvan kreativnih radionica predviđena je zabavna sportska radionica tj. škola plivanja na Gradskom bazenu Mostar. Tijekom boravka u Ljetnoj Školi tehničke kulture, učenici će biti pod stalnim pedagoškim nadzoromiskusnih voditelja radionica iz programaCTK, te profesionalnih trenera plivanja. U sklopu cjelodnevnog boravka u Ljetnoj Školi, predviđen je i ručak.

RASPORED DNEVNIH AKTIVNOSTI

6. – 9. 7. 2015. (ponedjeljak – četvrtak) 10. 7. 2015. (petak)
09:00 – 11:30     Škola plivanja (Gradski bazen)

11.30 – 12:30     Ručak (Restoran ARKA, SPC „Orca“)

12:30 – 14:00     Kreativna radionica (CTK)

14:00 – 14:30     Pauza

14:30 – 16:00     Kreativna radionica (CTK)

10:00 – 11:30     Posjet u poduzeće *

12.00 – 12:30     Ručak (Restoran ARKA)

12:30 – 14:00     Kreativna radionica (CTK)

14:00 – 14:30     Pauza

14:30 – 16:00     Kreativna radionica (CTK)

* Planiran je posjet/izlet u poduzeće HMS Plus d.o.o. Široki Brijegkoje se bavi proizvodnjom industrijskih alata i ima tehnološki proces proizvodnje gdje će učenici moćividjeti kako nastaju proizvodi od metala i plastike na naprednim kompjuteriziranimindustrijskimstrojevima, i kakav je inženjerski/tehnički dio posla na računalnim radnim stanicama.

U cijenu kotizacije je uključeno:

  • rad u dvije radionice dnevno po dva sata (maketarstvo/modelarstvo i robotika)
  • pedagoško vodstvo tijekom škole i slobodnog vremena polaznika
  • trener plivanja koji će raditi s djecom
  • korištenje opreme i materijala (radionički dio)
  • stručna obrada sadržaja prema programima iskusnih voditelja
  • ručak
  • izlet u industrijsko poduzeće

 

Cijena sudjelovanja u Ljetnoj Školi je 95 KM. Cijena za drugo dijete iz iste obitelji je80KM.

Prijave za Ljetnu Školu traju do 1. srpnja 2015. ili do popunjenja upisne kvote.

Prijaviti se možete mailom na: [email protected] ili izravno u CTK na adresi Kneza Višeslava 73 Mostar (preko puta prodajnog centra ORCA).

Imate li dodatnih pitanja o Ljetnoj školi tehničke kulture, slobodno ih uputite radnim danom od 8.00 do 16.00 sati u CTK Mostar ili na broj +387 36 310 560.

 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.