Neradni dan: ŽZH obilježava Dan svehrvatske državnosti

Republika Hrvatska 30. svibnja obilježava Dan Sabora, a do 2001. godine taj dan se obilježavao kao Dan državnosti koji je pak pomaknut na 25. lipnja.

Osim u Hrvatskoj, ovaj praznik se obilježava te je neradni i u jednom dijelu BiH – točnije u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U ŽZH se 30. svibanj obilježava kao ”Dan svehrvatske državnosti”.

”Obavještavamo vas da je, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Županije Zapadnohercegovačke (”Narodne novine Županije Zapadnohercegovačke”, broj: 9/04), 30. svibnja 2017. godine (utorak), Dan svehrvatske državnosti, neradni dan na prostoru Županije Zapadnohercegovačke”, navode iz ministarstva pravosuđa i uprave ŽZH.

Po već uhodanoj praksi, u utorak neće raditi državne institucije i poduzeća, kao ni osnovne i srednje škole na području ove županije, dok je za veliku većinu privatnika, ako ne i sve, normalan radni dan.

Bljesak.info 

8 komentara

 1. Neradni dan je samo u županijskim i općinskim firmama i institucijama.
  Mi obični smrtnici radimo kao i svaki drugi “praznik”

  Like(3)Dislike(1)
 2. Joj stvarno pretjerujete s tim praznicima

  Like(2)Dislike(2)
 3. Privatnici ne rade oni su na ranoj misi njihovi radnici niti su katolici niti hrvati to su glupe dzukele pa koji kurax ne idu u stranu zemlju tamo imaju tjedan dana drzavnih praznika ovde se jebu za sicu

  Like(1)Dislike(5)
 4. Ne moraš ti radit u privatnika ako smatraš da ti nije dobro. Napravi od sebe poželjnog radnika pa će ti se pregovaračka pozicija bitno poboljšat. U Hercegovini nema viška dobrih radnika.

  Like(5)Dislike(2)
 5. Ima li ko pametan da mi objasni o kakvom prazniku se radi i sta to ima samo sa Zapadnohercegovackom zupanijom posto je u Hrvatskoj danas običan normalan radni dan

  Like(3)Dislike(3)
 6. Dan drzavnosti susjedne drzave(nase sanjane domovine)cija se vlast ponasa kao da su protektorat velikih sila.ima se sta slavit,pogotovo u nas,ostavili nas ko govno na cidilu.

  Like(4)Dislike(2)
 7. Neradni dan za uhljebe u guzonje, posten svit radi ka i svaki dan.

  Like(2)Dislike(2)
 8. Jesu se ovi udbasi i mladuncad udbasa naomecili na neradne dane

  Like(1)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.