Nesretan slučaj: Zapalio se 54-godišnjak na Gorancima

Policija istražuje tragični slučaj koji se malo prije večerašnjeg mraka dogodio u mostarskom prigradskom naselju Goranci.

Naime, dok je palio korov na polju, u blizini poznatog restorana “Konoba Goranci”, vatra je zahvatila i zapalila 54- godišnjeg Spasoja Jarka zvanog Spaso iz Mostara.

Kako doznaje Pogled.ba, čuvši zapomaganje, požar je prvi uočio jedan mještanin, ali je do njegova dolaska na mjesto nesreće već bilo prekasno.

Prema kazivanju mještana, nesretni Spaso, inače rodom iz sela Rabine, na samoj granici između FBiH i RS, na putu prema Nevesinju, u kritično vrijeme je od lišća, korovi i granja čistio tuđe polje. Njegovo supruga je policiji potvrdila da je danas otišao poslom u Gorance.

Nesretnik je inače, bio slabijeg zdravlja. Tužiteljica Mirjana Đerić je naložila sva potrebna vještačenja, a trenutačno sve ukazuje na nesretan slučaj.

Dežurna tužiteljica je za Bljesak.info kazala kako je obaviještena od strane policije o smrtnom slučaju na Gorancima.

“Smrtni ishod nastupio je uslijed paljenja trave i korova nakon čišćenja. Vjerojatno je došlo do nekontroliranog širenja vatre, te je muškarac u ovom slučaju smrtno stradao. Od obitelji se doznalo da je smrtno stradala osoba srčani bolesnik, pa je vjerojatno i to imalo utjecaja na tragičan ishod”, kazala je tužiteljica.

Tijekom petka bit će obavljen vanjski pregled tijela, a tužiteljica je kazala kako nema elemenata kaznenog djela. Iz MUP-a HNŽ potvrđeno je kako je muška osoba J.S. (1963.) smrtno stradala uslijed paljenja trave i korova.

Ovaj slučaj policiji je prijavljen u četvrtak u 16:40 sati, te će se dalje mjere i radnje obavljati po uputama dežurnog tužitelja, navodi se iz MUP-a HNŽ.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.