Nezakonito našli ‘koku’ kod dva Hercegovca?

Je li pretraga putničkog kombija njemačkih oznaka, u kojem je u travnju prošle godine na odmorištu Nadin na autocesti A1 zadarska policija pronašla kilogram kokaina, visoke čistoće, bila zakonita, utvrđivat će se u nastavku postupka koji se na Općinskom sudu u Zadru vodi protiv Hercegovca Ivana Jukića (41), optuženog za posredovanje u prodaji. Drogu vrijednu više od milijun kuna pronašao je tada policijski pas u prostoru poda kabine između sjedišta vozača i suvozača, a istragom je utvrđeno da je kokain, nabavljen u J. Americi, prevozio njegov sunarodnjak Zvonimir Kovač (45), koji je na Općinskom sudu u Zadru u siječnju osuđen na 1 godinu i 10 mjeseci zatvora, a zbog čega su ovi postupci razdvojeni, nije poznato. Jukićevom odvjetniku Andreju Korljanu to je apsurdno, jer se tek sada dokazuje zakonitost radnje za koju je Kovač već osuđen u drugom postupku. Naglasio je i kako nije bilo samo vizualnog pregleda vozila, već se u njega ulazilo prije naloga, zbog čega se, kako je rekao, radi o dokazima koji su pribavljeni na nezakonit način.

– Izvidna radnja pregleda predstavlja dokaz, no, nažalost, nije snimana, o njoj nema izvješća, ni pisanoga traga. Sada moramo zakonitost te radnje provjeravati svjedočenjem djelatnika MUP-a, a prethodno je vozač već osuđen u drugom postupku, kazao je Korljan.

O pretrazi kombija prethodno na sudu svjedočio je i policajac Marin Šnobl koji ga je inkriminiranog dana pregledao s psom.

– Pas je reagirao na drogu u podu između vozača i suvozača. Nitko ništa nije raskopavao i otvarao unutar vozila. Sutradan mi je Vulin (voditelj Odjela kriminala droga PU zadarske, op.a.) rekao da je na tom mjestu pronađen kokain. Nije mi poznato je li postojao nalog, no riječ je o pregledu vozila koji se može izvršiti ako vlasnik nema ništa protiv, ispričao je na sudu Šnobl.

VL

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.