Nijemci ludi za radnicima iz Hrvatske, nude 2,500 eura mjesečno, plaćen put i doprinose

NIJEMCI vape za hrvatskim bravarima, a na portalima za zapošljavanje objavili su ponude o kakvima mnogi u Hrvatskoj samo mogu sanjati, javlja RTL.

“Plaća je u slučaju bravara od 1.500 do 2.500 eura mjesečno. Dakle, to se odnosi na 35 radnih sati tjedno, ali idu u mogući prekovremeni koji se plaćaju do 25 posto više”, pojasnio je Nikša Demović s portala Posao.hr.

Blagdani i nedjelje plaćaju se između 50% i 100% više, a postoji još cijeli niz beneficija koje tamošnji poslodavci nude.

“Njemački poslodavci čak pokrivaju troškove prijevoza Hrvata do Njemačke, plaćaju im obrazovanje, tečajeve njemačkog jezika, certifikate za obavljanje posla te razne druge beneficije. U to ubrajamo čak i prijavu na zdravstveno i mirovinsko osiguranje njemačkog zdravstvenog sustava”, pojasnio je Demović.

Njemačkoj uvelike nedostaje zanatlija, a tamošnji Zavod za zapošljavanje izdao je preporuku za obrazovnu upisnu politiku, prema kojoj u cijeloj zemlji najviše nedostaje tesara, zidara, mesara, pekara te staklara, a od četverogodišnjih škola – to su medicinski tehničari.

7 komentara

 1. jesu,jesu,poleti!

  Like(2)Dislike(1)
 2. Samo vi stavljajte ove placene oglase od zapadni jebivjetara pa ce svit sigur ostavat ovde. Je evo gori vas cekaju pare na cesti. Pisite za razliko od ovoga koliki su stvarni troskovi zivota u njemackoj da samo stan dodje 500 eura garsonjera

  Like(1)Dislike(0)
 3. Onaj ko je bijo i proba 250 sati radit

  Plata za 180 radni sati samcu je 1300 eur u dobroj firmi.
  Stan 2 sobe 500 eur.
  A ostalo kako su te kod kuce naucili.
  Ko nije zna doli sparat nece ni vamo.
  Sve je tesko.
  Probaj te ima dosta sto se vracaju.
  Najbolje pare su na bausteli samo to vecina nece radit.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Ma dašta poludili za nama

  Like(1)Dislike(0)
 5. Samo vi sanjate od takvoj plaći . Glupi i nepismeni. Ja radim 25 godina kao bravar u Njemačkoj sa zanatom i odličnim njemačkom jezikom. A plata ni blizu tim cifrom. A radi se skoro svugdje najmanje 40 i vise sati. A bravari u 99% slučaja ne rade svetcima. I prekovremene sate idu za slobodne dane. I nema te 25% za sate. Ako radiš svetcima je čak i 150%.

  Like(2)Dislike(0)
 6. Eto prilike za buduće domoljube

  Like(0)Dislike(0)
 7. Ja bih volio znati koje su to firme i kako se zovu da pronadjem posao za one koji su vec u njemackoj a nemuju posla pa da prije njima pomognemo pa onda dalje

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.