Niske temperature nanijele štetu poljoprivrednicima u grudskoj općini

Za nama je najhladnije jutro dosadašnjeg tijeka travnja. Dašak zime vratio se u Hercegovinu. Snijega je bilo u Imotskoj krajini, Posušju, Ljubuškom, pa čak i u višim dijelovima općine Grude.

Bili smo svjedoci niskih temperatura koji su ovih dana najviše štete pridonijeli poljoprivrednicima. U nekim dijelovima grudske općine temperature su se spustile ispod -2 stupnja. Najviše su stradali krumpiri, vinogradi i voćnjaci, a koliku štetu je ovaj mraz nanio poljoprivrednim kulturama i voćkama, tek će se vidjeti.

„Noć koja je pred nama je doslovno biti ili ne biti za sve poljoprivredne proizvođače. Ako noćas bude mraza, a svi su izgledi da će ga biti, svi mi koji se na bilo koji način bavimo poljoprivredom možemo slobodno seliti odavde. Polja krumpira bit će potpuno uništena. Ljudi su već vani iznijeli rajčicu, lubenicu i ostale povrtlarske kulture i od njih neće ostati ni korijen. Štete u voćarstvu bit će jednake, ako ne još i veće“, kazao je za Radio Ljubuški Dubravko Vukojević, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača u ŽZH.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje postepeno naoblačenje sa zapada koje će u noći na srijedu uvjetovati slabe pljuskove u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i rijetko na sjeveru zemlje.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 11 i 17°C.

grude-online.info

8 komentara

 1. Meni je BRCNIO LED Banane. Ostao mi otvoren paket na balkonu.

  Like(20)Dislike(13)
 2. Vrtutma, pratim ti komentare zadnjih nekoliko dana i moram ti priznati da nisi nimalo zabavan, niti šaljiv, samo ispadaš glup, pa radi sebe- okani se komentiranja.

  Like(20)Dislike(25)
 3. Ništa se ti ne brini za mene.

  Like(9)Dislike(10)
 4. I hvala na brizi.

  Like(5)Dislike(7)
 5. Ima netko tko radi a ti samo gluposti valjas

  Like(9)Dislike(11)
 6. Drzavni neprijatelj

  U GRUDAM nije bilo nigdje, I anite se cokanicoravi poslova. Vjerovatno ce netko tazit ostetu, a nista nije ni posadijo.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Drzavni neprijatelj

  U GRUDAM mraza nije bilo , a vjerov ce naplatitstetuposadijovjenaplatitstetunonije ni posadijo.

  Like(0)Dislike(3)
 8. U Grudam neznam dali je bilo mraza ali u gruckoj opcini da.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.