Njemački Carl Kühne ove godine nudi i bonus na kvalitetu kornišona

Predstavnici kompanije Carl Kühne iz poslovnice u Mostaru predstavili su poljoprivrednim proizvođačima na području više općina ovogodišnju ponudu u projektu kooperacije na uzgoju krastavaca-kornišona za potrebe njemačkog prehrambenog giganta, kako bi animirali zainteresirane i osigurali kooperante za predstojeću sezonu.

Njemački kupac, kao je rečeno na prezentacijama, i ove godine nudi iste povoljnosti suradnje: garantira direktan otkup, bez posrednika, uz sigurnu tjednu isplatu i čvrste cijene, besplatne usluge mobilnog tima agronoma, te nabavku sadnog materijala bez marže, uz mogućnost otplate na rate i u proizvedenoj robi.
Jedina izmjena ove godine je da će proizvođači koji isporuče 55% proizvoda prve klase dobiti 10% bonusa na kompletnu proizvodnju, tako da cijena otkupa u optimalnim uvjetima može dostići i 1,30 KM po kilogramu. Ove godine u ovoj kompaniji očekuju da će se proizvodnja povećati.

Za kooperaciji sa prehrambenom industrijom Carl Kühne iz Hamburga, u prvoj, probnoj sezoni odlučilo se četvoro poljoprivrednih proizvođača iz Trebinja, koji su na ukupno pola hektara proizveli oko 30 tona kornišona za njemačkog kupca.

„Po dulumu je prosjek bio 5 do 6 tona, i to nije loše – sa obzirom na neiskustvo proizvođača i nepovoljne vremenske uvjete. S druge strane, na našim oglednim poljima u Kozarskoj Dubici prinos je bio i deset tona“, ističe Anton Lovrić Lovrić, upravnik mostarske poslovnice Carl Kühne. .

1 komentar

  1. Ljudi nemojte nasjedat na ovo,kakav bonus nisu ljudima isplatili od prosle gidine sto se u knespolju otkupljivalo.

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.