Noćni preokret u Imotskom: Ipak se ide u drugi krug, Budaliću nedostajalo osam glasova!

Ivan Ivek Budalić, kandidat HDZ-a, bio je novi gradonačelnik grada Imotskog sve do 00,15 minuta kada su pristigli i službeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva. A oni glase da je dobio 49,83 posto glasova. Ivica Kukavica, kandidat grupe birača s neovisne liste 40,88 posto, a Dražen Bilopavlović iz stranke MI za IM 7,36 posto.

U vrlo zanimljivoj izbornoj utakmici, kako je i iz rezultata vidljivo, Budaliću je nedostajalo svega osam glasova kako bi imao natpolovičnu većinu. Znači, u Imotskom se po prvi put nakon utemeljenja jedinica lokalne samouprave ide u drugi krug u izboru za mjesto gradonačelnika.

Do sada su HDZ-ovi kandidati s velikim postocima pobjeđivali sve svoje protivnike. Što se pak tiče odnosa snaga u Gradskom vijeću, tu je HDZ u uvjerljivoj prednosti nad svojim takmacima, jer imaju natpolovičnu većinu.

U taboru HDZ-a u Pučkom otvorenom učilištu nakon objave prvih neslužbenih rezultata bilo je veselo. Ivan Budalić dočekan je pljeskom članova HDZ-a, bilo je ljubljenja, pjesme i čestitanja. S Budalićem su bili i novi dogradonačelnici (zamjenici gradonačelnika) dr. Vice Čikeš i dipl. ing. Milan Zdilar. Oko pola noći mnogi nisu vjerovali službenim rezultatima, no i dalje su uvjereni kako će HDZ-kao najjača stranka u Imotskom slaviti novoga gradonačelnika i u izbornoj utrci za četrnaest dana.

Normalno da je posve druga atmosfera bila u taboru nezavisnog kandidata Ivice Kukavice. Od one tmurne oko 22,40 minuta, do euforije iza pola noći.

– Ljudi moji, dragi prijatelji, mi jesmo rezultatski izgubili izbore i kada dođu službeni rezultati mi ćemo čestitati našim konkurentima. No ne smijemo biti nezadovoljni,izgubili smo s malom razlikom. Falili su nam upravo oni glasovi naših mladih Imoćana koji su otišli na rad u inozemstvo, izjavio je u 22,30 sati Ivica Kukavica (na slici).

– Evo vidite da se situacija promijenila. No ja se nisam promijenio, idemo u drugi krug i učinit ćemo sve da dođe do promjena u Imotskom, jer to Imotskom treba, izjavio je Kukavica u 00,15 minuta.

Što se pak tiče rezultata u osam imotskih općina, izdvajamo poraz HDZ-ova kandidata u općini Runovići, dok u drugi krug u općini Podbablje ide nezavisni Ante Kujundžić i predstavnik HDZ-a Hrvoje Biošić.

U ostalim općinama prema neslužbenim rezultatima ostali su svi načelnici iz redova HDZ-a, piše Slobodna Dalmacija. 

8 komentara

 1. Mene samo čudi kako ovaj Kukavica nije pobjedio već u prvom krugu kad su odjavili toliko birača Hercegovaca.
  Neznam koga će sad ovaj Kukavica etiketirati za krivca kad nema više Hercegovaca?

  Tko sada glasuje za HDZ ako Hercegovaca nema?

  Like(8)Dislike(3)
 2. Koga su odjavili???? I Ljubo Grizelj i Pizdra glasali u Im, sve su to posla hdz- ovska i Đuzelovska, Kukavica riči nije reka protiv Hercegovaca, nego ih je pozvao da dođu i glasuju za njega, a Đuzelovci im prite ako ne glasaju da će ih odjavit

  Like(6)Dislike(5)
 3. Ljubo Grizelj i Pizdra glasali u im, a Kzkavica riči nije reka Hercegovcima, to je Đuzelova propaganda. Brišete komentare jer vas Đuzel ucjenjuje da će vas odjavit ako ne glasate za njega, ne bojte se Hercegovci, niste nikad do sad! Izađite na drugi krug i podržite Kukavicu!!!?

  Like(4)Dislike(1)
 4. Kuka kuka neš razbojniče

  Like(2)Dislike(3)
 5. Kažu da je Nediljko Babić GANSTER pobijedio u općini Runović

  Like(0)Dislike(3)
 6. Koga jos briga ko je u imotskom pobjedio.

  Like(0)Dislike(2)
 7. Hercehovac sam i poznajem kukavicu još iz ratnih dana , vrlo čestit ćovijek,bio u 3 Imotskoj bojni , ranjavan 2-3 puta, kasnije bio i jedan od zapovijednika, skroman, pošten jednom riječju LEGENDA. Volio bi da takav čovijek bude gradonačelnik Imotskog jer je to zaslužijo, a bilo bi i bolje imoćanima. Daj bože da i mi u Hercegovini imamo takvih ljudi. NAPRIJED KUKI….

  Like(2)Dislike(1)
 8. I lista MI za IM su Brane Boban iz Bobanove Drage i onaj Gudelj oba rade u Eronetu a za iszbore se takmiče u Imotckom. Sramota

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.