Nova domaća rasa goluba – Hercegovački prugasti okretač

Uzgoj golubova u BiH vremenom uzima sve veći mah, što dovodi i do rađanja novih domaćih rasa golubova, koji će gordo stajati uz već poznate i priznate velikane, sedam veličanstvenih.

Na tlu Hercegovine se polako uzdiže i dobija na epitetu jedna nova rasa golubova. Hercegovački prugasti okretač (roler), a pokretač uzgoja ove nove vrste je Rade Lavrić iz Ljubuškog.

‘’Mi smo u nekoliko navrata u protekloj godini spominjali ovu rasu i izradu radnog standarda za istu. Veliki trud i rad sa uzgajivačima na formiranju radnog standarda ove pasmine su djelo našeg sadašnjeg predsjednika Đure Mitrakovića, koji je nastojao afirmirati uzgajivače da se pokažu s ovom rasom na izložbama, kako bi se iste mogla proširiti i dobiti finaliziran standard’’, poručili su iz Saveza za uzgoj I zaštitu životinja u BiH.

golubroler

Svoj trud Mitraković je nastavio i ove godine, jednom prelijepom posjetom Hercegovini i njenim uzgajivačima.

U vremenu od 23. do 24. srpnja, u pratnji predsjednice Sudskog odbora Joke Hasić, predsjednik Saveza Đuro Mitraković je bio u posjeti Čapljini i Ljubuškom, a posebno uzgajivačima Hercegovačkog prugastog rolera.

2 komentara

  1. capt. Jean-Luc Picard

    Ima ime ko šarafcinger

    Like(2)Dislike(0)
  2. Hahaha…okretač

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.