Nova Vlada ŽZH već u petak?

Odgovor na pitanje što je s formiranjem vlasti u zapadnoj Hercegovini javnost bi mogla dobiti ovog petka kada je zakazana Skupština Zapadnohercegovačke županije, budući da na njoj postoji mogućnost za imenovanje nove županijske Vlade.

Naime, iz dobro obaviještenih izvora Dnevni list doznaje kako je jedna od točaka dnevnog reda izbor i imenovanja, pa iako nije konkretno navedeno čega, postoji velika mogućnost da to upravo bude nova Vlada ŽZH-a.

Dnevni list podsjeća da dosadašnji proces unutarstranačkog dogovaranja u HDZ-u BiH oko podjele resora u budućoj izvršnoj vlasti protječe kao i uvijek uz određene trzavice na relaciji Široki Brijeg – Ljubuški, no prema svemu sudeći, takvo se stanje konačno prevladalo čime su se stvorili uvjeti da županija konačno dobije kormilo.

Mandatar za formiranje nove Vlade će ponovno biti aktualni županijski premijer Zdenko Ćosić, a do sada su se u javnosti pojavljivala i moguća imena novih ministara, poput predsjednika Općinskog vijeća općine Ljubuškog Tonija Kraljevića koji bi na tu poziciju mogao doći umjesto dosadašnjeg ministra financija Radoslava Luburića.

Ukoliko bi ljubuški HDZ dobio i Ministarstvo unutarnjih poslova kako se spekulira još od dovršetka izbora, onda je jasno kako bi poredak i odnos snaga HDZ-ovih organizacija u županiji ponovno trebao biti raspodijeljen po principu da širokobriješki HDZ dobiva premijera, a ljubuška organizacija dva ministarstva.

(Dnevni list)

1 komentar

  1. Koja nova vlada. Ista vlada bez ikakvih promjena i poboljšanja.
    Jadni mi…

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.