Novalić o poskupljenju struje: Trebamo biti socijalno osjetljivi

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić danas je u Sarajevu novinarima kazao da je glasanje o inicijativi za smjenu Vlade FBIH pokazalo da je „Vlada FBiH ponovo dobro prošla“ i da ne vidi zbog čega se „toliko drame stvorilo“.

”Ova Vlada je reformska. Dakle radi samo reformske poteze, koji nisu politički osjetljivi. Svi su se složili da rade reformske poteze i mi nismo bili zabrinuti za današnje glasanje, kao ni za glasanje za ranije zakone”, istaknuo je Novalić.

Uvjeren je da i ako ne bude parlamentarne većine da će zakoni koje Vlada uputi u Parlament proći, jer su ti zakoni reformski i znače boljitak za Federaciju. Također, je naveo da je tekstualni dio Zakona o uvezivanju radnog staža praktično gotov.

Na pitanje hoće li doći do poskupljenja struje kazao je da neće.

”Radi se o tome da trebamo biti socijalno osjetljivi prema onima koji ne mogu zbog nedostatka novca i siromaštva konzumirati struju kao univerzalno dobro”, kazao je Novalić.

Dodao je da će socijalna karta, na kojoj će raditi županije biti kriterij za određivanje tko su socijalno-ugroženi, a tko imućniji slojevi društva.

”To će biti teži dio posla, zbog kojeg možda ovo pravilo nećemo moći konzumirati za godinu dana”, izjavio je novinarima federalni premijer Fadil Novalić.

Fena

2 komentara

 1. Je li zakonski i ustavno, zadire li se u moja građanska prava, da ja prisilno plaćam tuđe račune. Nisam protiv pomoći siromašnima, ali ne na ovaj način. Svi mi plaćamo poreze i iz tog se predviđaju sredstva za socijalu. Zar se iz tih sredstava ne može ovo riješiti.
  Tko uopće može odrediti tko je potrebit a tko ne, kad je većina ljudi u današnje vrijeme u gabuli. Mislim da će mo mi na kraju plaćati “SNALAŽLJIVIMA” centralna grijanja na struju.
  Ne vidim iz ovih tekstova koji je limit potrošnje koji podliježe socijali (100 200 300 KWh) ili neograničeno.
  Zar je socijani slučaj onaj koji nema posao i u TROKATNICI troši 700 – 1000 KWh mjesečno i onda drugi treba da mu plaća struju.

  Nije mi jasno koji su to bogati građani u BiH. Stalno se spominju. Koliki je limit mjesečnih primanja da budeš bogat građanin u BiH.
  Zar već za takve građane nije uveden porez na dohodak 10% iz kojeg bi se ovo moglo financirati.
  Ja ne želim prisilno ništa plaćati ELEKTROPRIVREDI. Ako treba plaćati onda ću to plaćati kroz dodatni porez, a onda socijlne ustanove nek rasporede sredstva kom treba.
  Mislim da je ovo samo paravan za veliko potkradanje, u svrhu financiranja kojekakvih stranaka i punjenje džepova podobnih.

  Ljudi, dignite glas protiv ovakvih potkradanja. POMOĆI POTRBITIMA DA, ALI NE NA OVAKAV NAČIN.
  Želim plaćati samo ono što sam potrošio a na potrošeno plaćam i porez 17%, a porez plaćam da bi društvo fukcioniralo, a u to spada i socijala.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Potpis

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.