Nove takse za registracije vozila: Neke skuplje, a neke jeftinije

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko sa suradnicima održao je radni sastanak s federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem i pomoćnicom ministra za cestovni promet Ministarstva prometa i veza Republike Srpske Natašom Kostić.

Fokus sastanka bila je problematika provođenja ispitivanja eko testa na cijeloj teritoriji BiH, kao i definiranje jedne zajedničke rute za izgradnju moderne prometnice Sarajevo – Beograd. Sastanku su prisustvovali i predstavnici entitetskih poduzeća za autoceste.

Budući da je konstatirana neusklađenost pojedinih zakonskih i podzakonskih propisa koje uređuju oblast tehničkih pregleda, kao i njihova potreba usklađivanja s posljednjim izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH, na sastanku je donesen jedinstven zaključak da se pristupi izradi zajedničkog pravilnika i cjenovnika, koji bi se primjenjivao na cijelom području BiH.

Kako je istaknuto, automobili nižih euro karakteristika plaćat će veće naknade ze eko testove, dok bi vozila viših euro karakteristika, kao i vozila na hibridni i plinski pogon plaćati manji iznos takse.

1 komentar

  1. Tko dobije manju taksu za nova vozila treba onda jedna tuzba sudu bih ,a i medunarodnom sudu pravde jer postoje dokazi i to cak po novinama u namjestene retultate eko normi tj ispusni plinova i ovoaj zakon pada u vodu

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.