Novi prijedlog: RTV pretplata će se plaćati putem računa za električnu energiju

Odbor javnog Radio-televizijskog sustava Bosne i Hercegovine danas je na sjednici postigao suglasnost o novom modelu naplate RTV pretplate putem računa za električnu energiju.

Prijedlog će biti dostavljen nadležnim institucijama BiH.

Istovremeno, Odbor sustava pripremit će i alternativni model naplate RTV pretplate.

Do prihvaćanja novog modela, RTV pretplata će biti naplaćivana uz račune fiksne telefonije o čemu su parafirani ugovori javnih RTV servisa i dominantnih telekom operatera.

Članovi Odbora sustava informirani su o tijeku procesa digitalizacije i obvezama koje moraju izvršiti tri javna RTV servisa.

Jednoglasno je prihvaćen revizorski izvještaj neovisnog revizora, koji se odnosi na naplatu RTV pretplate za 2012. i 2013. godinu.

Odbor sustava donio je odluku da RTV pretplata u 2015. godini bude zadržana na dosadašnjem nivou od 7,5 KM, koja je na snazi već tri godine, priopćio je Odbor javnog Radio-televizijskog sistema BiH.

FENA

2 komentara

  1. U ovoj zemlji najprije treba omogućiti jednako kvalitetan TV signal,tako kvalitetan da ista slika bude u Grudama i Ljubuškom, kao što je u Sarajevu. To da se TV pretplata plaća uz neki drugi račun, mislim da to nema nigdje. Ali ljudima treba omogućiti kvalitetan signal, na cijelom teritoriju BiH. Gledatelji na području zapadne hercegovine imaju bolji digitalni signal iz RH, nego analogni iz Sarajeva.

    Like(1)Dislike(0)
  2. Nije elektro privreda ta koja ce naplacivati pretplatu , nego vi osigurajte kvalitetan prijem zu to i program na Hrvatskom jeziku pa nece biti problema sa pretplatom, ovako ne . A elektro privreda neka radi svoj posao inace mogla bi sa ovim napraviti sama sebi Problem , neka dobro razmisle sto ce raditi! Pozdrav!

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.