Novi štrajk upozorenja u ŽZH: Policajci izlaze pred postaje

Sindikat djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke najavio je novi štrajk upozorenja koji će se održati u petak, 14. srpnja.

PROČITAJTE I: Ministar policije ŽZH napao sindikalnog povjerenika
”Štrajk upozorenja trajat će od 8.00 do 10.00 sati, a djelatnici će na jedno određeno vrijeme izaći pred policijske postaje”, potvrdio je za Bljesak.infopredsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslav Markota.

Razlog zbog kojih će policajci izaći pred postaje je taj što je MUP ŽZH u utorak, dan nakon održanog prethodnog štrajka upozorenja, u priopćenju kazao da su štrajkala samo dva policajca od kojih jedan nije bio na službi.

Ovim činom će, ističe Markota, pokazati svima koliko djelatnika zaista sudjeluje u štrajku upozorenja.

Razloge štrajka Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH poslao je Vladi još početkom ožujka, a riječ je o četiri zahtjeva: Uplata zaostalih doprinosa za sve djelatnike MUP-a ŽZH, izjednačavanje bruto plaće državnih službenika i namještenika, odnosno naših članova s drugim korisnicima proračuna, isplata jubilarnih nagrada za svakog zaposlenika u MUP-u ŽZH i to unatrag tri godine od 22. rujna 2016. godine te zahtjev Vladi da izvrši isplatu 5% smanjene plaće za razdoblje travanj 2013. – svibanj 2014. godine.

”Mi imamo i spremnu opciju generalnog štrajka i izvršit ćemo je samo ako dođe do potrebe toga cilja”, izjavio je za Bljesak.info u ponedjeljak za vrijeme štrajka upozorenja sindikalni povjerenik Željko Kolobarić s kojim smo razgovarali ispred zgrade Policijske uprave Široki Brijeg.

4 komentara

 1. za cim imaju strajkat

  Like(0)Dislike(1)
 2. Neka ljudi traze svoja prava ako treba pomoc voljan sam stat kraj njih

  Like(2)Dislike(0)
 3. Jeli ono dzeri na stepenicama.

  Like(2)Dislike(0)
 4. Nikad se neću minjat

  Kornjače na njih

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.