Novi Zakon o MIO je pljačka današnjih radnika i budućih umirovljenika

Aner Žuljević, zastupnik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH smatra da je novi koncept Zakona o mirovinsko-invalidskom osiguranju loš za postojeće i za buduće umirovljenike.

”Vlada Zakon ne donosi iz namjere da napravi bolji model od postojećeg, nego Zakon pravi isključivo na matematici povoljnijoj za sebe, odnosno kako bi svoj deficit sanirala preko leđa budućih umirovljenika. Vrijeme od posljednje sjednice Doma naroda iskoristili smo za dodatne konzultacije s ljudima iz struke, a na sljedećoj sjednici na kojoj se bude raspravljalo ovom Zakonu izložiti ćemo i pokazati na konkretnim primjerima kako se radi o klasičnoj pljački današnjih radnika i budućih umirovljenika,” navodi Žuljević u priopćenju za javnost SDP-a.

On ističe da je federalni proračun u deficitu i da takav ne može biti jamac isplate mirovine. Najavljuje da će više od 80 amandmana opozicije na ovaj zakonski prijedlog biti ponovljeno “kako bismo svi zajedno napravili najbolji mogući Zakon”.

”Ovo nije tema odnosa pozicije i opozicije, niti smije biti. Ovo je tema širokog društvenog konsenzusa i zajedničkog pristupa u definiranju održivog i dugoročnog modela socijalne solidarnosti i dostojanstvene starosti”, zaključuje Žuljević u priopćenju za javnost SDP-a.

1 komentar

  1. Politicati gledaju samo kako ce biti njima bolje za jadne radnike ih uopce nebriga

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.