Novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica pušten u rad

U potpunosti novoizgrađeni Granični prijelaz Gorica, između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, ove je nedjelje pušten u rad u punom kapacitetu. Na ovaj način Uprava za neizravno oporezivanje završila je izgradnju još jednog suvremenog graničnog prijelaza.

Novi granični prijelaz Gorica urađen je u skladu sa svim standardima Europske unije kako bi zadovoljio sve neophodne potrebe za promet putnika i roba, te posebno roba koje zahtijevaju fito-sanitarni inspekcijski nadzor. Prijelaz ima ukupno pet traka, dvije za ulaz u BiH, dvije za izlaz i jednu reverzibilnu (dodatna traka za otvaranje u onom pravcu gdje se pojave veće gužve). Prijelaz je urađen na način da postoji dio za putnički promet i dio za teretna motorna vozila. Na terminalu koji se nalazi uz sam granični prijelaz smještene su i sve inspekcijske službe koje su neophodne s obzirom na kategorizaciju graničnog prijelaza i dozvoljenu vrstu roba koje mogu prelaziti na ovom prijelazu.

Početak radova na izgradnji novog graničnog prijelaza Gorica bio je početkom prosinca 2015. godine, a prijelaz je u potpunosti završen u roku od šest mjeseci. Izgradnja novog graničnog prijelaza Gorica ukupno je iznosila 1,6 milijuna KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

12 komentara

 1. Svaka čast Herceg Bosno

  Like(6)Dislike(2)
 2. Konačno,nek je nešto riješeno kako Bog zapovida.

  Like(4)Dislike(0)
 3. Bravo HercegBosno…

  Like(3)Dislike(3)
 4. Čestitke.

  Like(3)Dislike(0)
 5. Isto mali čudno izgleda i mozda nebi udilo da je malo viši, al ok ako je po eu propisima. U svakom slucaju bolje od onog poljskog wc-a, sad nam se ljudi nece vise rugat

  Like(4)Dislike(0)
 6. Jadno da jadnije
  ne može biti, napravljeno suženje između dva prelaza kao da će ovce prebrojavat……. kao klanac u ogradi

  Like(1)Dislike(0)
 7. Jel se ljubo grizelj došao sepuriti kao da ga je svojim parama izgradio?!

  Like(4)Dislike(4)
 8. Napokon nešto dobro za BiH.

  Like(2)Dislike(0)
 9. Ajde nek je nesto napravljeno

  Like(2)Dislike(0)
 10. ajde neka nema više “kemijskog wc-a”na sred puta

  Like(2)Dislike(0)
 11. Šta je dobro jadna nam majka,ne može autobus na kat proći!!!sve naopako i gotovo!

  Like(0)Dislike(0)
 12. Tocno tako.autobus na kat ne moze proci.A na vijestima radio Gruda puste pohvale kako je uraden po EU standardima.mozes mislit…

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.