NS BiH osudio navijanje na Pecari, najavljena istraga 

Navijanje širokobrijeških navijača u uzvratu finala Kupa BiH protiv Sarajeva bilo je, ističe Nogometni savez BiH u svom službenom priopćenju, u najmanju ruku neprimjereno.

Istaknute su riječi ‘nacionalizam, rasizam i huliganizam’.

Priopćenje Saveza prenosimo u cjelosti:

”Finale Kupa svake države je svečani čin. Izgleda da to jedino nije slučaj u našoj zemlji, što potvrđuju događaji tokom i nakon revanš meča finala Kupa, odigranog sinoć u Širokom Brijegu, između ekipa NK Široki Brijeg i FK Sarajevo.

Veliko finale, koje je trebalo biti istinski praznik nogometa, pretvoreno je u potpunu suprotnost, u sprovod civilizacijskih tekovina u najgorem obliku. Eskapada ničim izazvanog vulgarnog nacionalističkog vrijeđanja, rasizma i huliganizma, te ponižavajući odnos prema državnoj himni, nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine ne može i neće biti nijem i slijep na parole ‘Za dom spremni’, ‘Ubij baliju’ i sve ostale oblike ponašanja koji nemaju ništa zajedničko sa sportom. Nažalost, korektno ponašanje aktera na terenu i uzoran prijem gostujuće ekipe i uzvanica prije utakmice od strane rukovodstva NK Široki Brijeg ostali su potpuno u sjeni nesportskog, neprimjerenog i frustrirajućeg ponašanja domaćin navijača.

Nadležni organi Saveza će provesti propisani postupak i poduzeti sve potrebne radnje u domeni svoje nadležnosti, slijedeći egazaktan primjer koji su disciplinska tijela FIFA-e proveli za slične situacije i događaje neprilične sportskom događaju i žestoko odgovoriti propisanim mjerama.

NS BiH će nastaviti odlučnu borbu za izgradnje ljepšeg, boljeg i zdravijeg ambijenta za sva buduća nogometna događanja. Pa tako i za iduća finala Kupa BiH. Jer Bosna i Hercegovina je ipak država svih nas!”

8 komentara

 1. Za kokos nas sudite a za jaja pomilujte.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Sta ce nan baliska himna,mi smo hrvati ne balije sta bi trebali slusat himnu koja se nemoze ni pjevat,Bog i Hrvati.

  Like(7)Dislike(1)
 3. na utakmici nije bila ni jedna od spomenutih parola!

  Like(2)Dislike(0)
 4. Herceg bosna ponosna. BOG i Hrvati

  Like(1)Dislike(0)
 5. ja cu za bih navijat kad bude hrvata u njoj a moja himna ce i daje biti ljepa nasa gati balije i jos jednom ZA DOM SPREMNI A I GAZIIIIIII BALIJEEEEEEEEEEE

  Like(4)Dislike(2)
 6. Bagro arapska šta nam radite kroz politiku sport ,zaslužili ste sve ovo još i više kkroz ove izjave nas hranite,ovo je odgovor obespravljenog Hrvatskog čovika pogledajte transparente ima iz čitave HR HB i naše Dalmacije narod vidi

  Like(1)Dislike(1)
 7. Ma ko im jebe mater balijsku,kako oni docikaju Hrvate i Srbe,moram naglasiti i srbe,jer sto god nije balijsko to je pogansko. Ni kriz ni krst nista nije sveto. Koja himna,himna koju ne podrzava vise od pola stanovnika drzave,,nije himna…

  Like(0)Dislike(1)
 8. Ovo je mozda zadnji kup ove drzave

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.