Obdukcija pokazala: Nestali planinar počinio samoubojstvo

Rezultati obdukcije tijela planinara Davida Majić (24) iz Tomislavgrada pokazali su kako je Majić počinio samoubojstvo.

Kako doznaje portal Bljesak.info, Majić je pronađen u blizini Hajdučkih vrleti te su rezultati obdukcije pokazali prostrijelnu ranu kao uzrok smrti, dok je pored njegovog tijela pronađena puška.

Podsjećamo, Majić je u srijedu nestao na području Vran planine, a više od 100 osoba sudjelovalo je u potrazi za planinarom.

FUCZ je u petak 5. veljače 2016. godine uputila na područje planine Vran pripadnike timova obučene za pretrage, pse za pretragu terena sa vodičima i dronove s posadom.

Na traženje Županijske uprave Civilne zaštite Hercegbosanske županije i Službe za civilnu zaštitu općine Livno, zbog velike površine terena i snježnog pokrivača FUCZ je uputila i zahtjev Ministarstvu sigurnosti BiH za angažiranje pripadnika i helikoptera OS BiH koji je prihvaćen.

FUCZ je tražila i angažman Specijalne jedinice FUP-a (Alpinistička jedinica), koji je odobren pa je Specijalna jedinice FUP-a, zajedno sa pripadnicima FUCZ jutros bila u potrazi za nestalim planinarom.

U potrazi su sudjelovali članovi GSS-a iz Tomislavgrada, Mostara, Posušja, Širokog Brijega, Jablanice, HBŽ-a, djelatnici Vatrogasnog društva Tomislavgrad te duvanjski lovci i mještani.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.