Objavljen cjenik u BiH: Po 100 eura za nošenje burke i brade

Stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević rekao je da radikalne islamističke grupe iz Saudijske Arabije mjesečno isplaćuju po 300 eura pojedincima u BiH koji potpišu ugovor o tome da će se odazvati pozivu na džihad, bez obzira u kojem se dijelu svijeta vodila “sveta borba”.

“Saudijske nevladine organizacije kao što su ‘El Haramejn’, ‘Benevolens internešnel’ i ‘Taibah’, koje se već godinama nalaze na crnim listama Vijeća sigurnosti UN zbog povezanosti sa terorizmom, glavni su financijeri radikalizacije Bošnjaka u BiH”, kaže Galijašević.

Galijašević kaže da ove grupe mjesečno plaćaju po 100 eura ženama u BiH koje prihvate da cijelo tijelo pokriju po strogim šerijatskim pravilima.

“Ista novčana suma plaća se i bošnjačkim muškarcima koji pristanu da puštaju duge vehabijske brade, a ukoliko cijela obitelj pređe na prakticiranje radikalne verzije islama za to se dobiva dodatni mjesečni bonus od 200 eura”, rekao je Galijašević za “Euroblic”.

On kaže da je svima koji žive u Federaciji BiH već dugo poznat ovaj cjenovnik, dodajući da je to javna tajna u svim većim gradovima.

Galijašević je rekao da je točna nedavna izjava austrijskog ministra vanjskih poslova Sebastijana Kurza da se u Sarajevu ženama plaća da potpuno pokrivene izlaze na ulicu.

Prema njegovim riječima, Kurz je previše ozbiljan čovjek da bi iznosio u javnost takve tvrdnje ako za njih nema pokriće.

Sociolog religije iz Tuzle Mehmedalija Nuhić rekao je da osobno poznaje veliki broj donedavnih bošnjačkih ateista ili sljedbenika umjerene bošnjačke verzije islama koji su dobili novac za “mnogo čvršće povezivanje sa Alahom”.

Nuhić navodi da je posebno zanimljiv slučaj žene koja je od moderno odjevene osobe počela izlaziti u grad potpuno pokrivena.

“Stvari su se promijenile kada je iz nekih razloga nekoliko mjeseci prestala da joj stiže novčana uplata, poslije čega je ponovo počela da se odijeva moderno”, kaže Nuhić.

On ističe da su ljudi bez posla i bilo kakvih primanja najčešće mete raznih navodno humanitarnih fondova i nevladinih organizacija iz arapskog svijeta, koji su spremni da plate bosanskim muslimanima za usvajanje arapskog načina života i prakticiranje vjere.

20 komentara

 1. Ućeram neku stvar u njihove durke

  Like(3)Dislike(1)
 2. A šta ćeš čuvaj zdravlje.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ima li u nasoj vjeri sta da se obnasa da bi se mogla ujtit koja pinka.

  Like(5)Dislike(0)
 4. Muslimansko nacionalni stroj radi punom parom!
  Na djelu je tiha okupacija i promjena cjelokupnog muslimanskog stanovnistva. Veliki gradovi se pretvaraju u Dzamahiriju.
  Pa i na zapadnoj strani Mostara, sve je vise zamotanih i arapa, i sve se to radi smisljeno po nalogu samog muslimanskog vrha.

  Like(8)Dislike(1)
 5. Evo ja cu i bradu i burku nosit zajedno..kolko to kosta?

  Like(2)Dislike(0)
 6. 200 eura

  Like(2)Dislike(0)
 7. Ali moramo te osunetit prvo

  Like(6)Dislike(0)
 8. Bosna Holding na visokoj glavici u Lijanovica

  Like(1)Dislike(0)
 9. Ima i u Grudama koji nose takve brade i to katolici. Fuj, tako gadljivo. Kozojebi.

  Like(8)Dislike(3)
 10. Hahhhaaa

  Like(0)Dislike(0)
 11. Sunecenje se placa malo vise…

  Like(1)Dislike(0)
 12. Treba to i u nas uvesti. 100 e ko bude isao u crkvu, 100 e ko neće psovati, a ne ovako da su crkve prazne

  Like(5)Dislike(3)
 13. Bravo za haha..

  Like(2)Dislike(1)
 14. Haha…ti dobar idiot,kretenu

  Like(1)Dislike(0)
 15. Za anonimno…isti si

  Like(0)Dislike(0)
 16. Zabraniti zamatanje glave, jer prvo i osnovno otkud recimo na šalteru u banci te netko može identificirati.

  Like(1)Dislike(0)
 17. hhahahahhaahah

  Like(1)Dislike(0)
 18. Uvjek su maskare dobivale pare i ponekad jaja

  Like(3)Dislike(0)
 19. U banci ove nikok ne znaju pa prvom susjedu pitaju osobnu bio sam svjedok gdje radnica ne pozna čovjeka koji je od njene kuće 300 metara.

  Like(0)Dislike(0)
 20. Neka idu u siriju pa nek nosaju i burke i brade,sta god hoce nek nose ali tamo negdje

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.