Očekuje se veliki broj hodočasnika na cestama, vozači oprez!

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu čeka se oko 45 minuta, a na ostalim graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog izvođenja radova na graničnim prijelazima Gorica – Vinjani Donji (do 15.08.) i Brčko – Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila, priopćeno je iz Auto-moto saveza u BiH.

Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima očekuje se pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa se vozačima savjetuje da koriste druge granične prijelaze.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Gabela Polje, Čepikuće (Ravno – Slano) ili Ivanica (Trebinje – Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

Inače, uvjeti za vožnju su povoljni. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

U povodu blagdana Velike Gospe očekivati je pojačan promet i brojne pješake hodočasnike na cestama u Hercegovini i prilaznim cestama prema Međugorju. Vozači se mole za oprez i strpljivost u vožnji.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozači se mole da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Čelinac – Kotor Varoš, Doboj – Gračanica, – M-5 Ključ – Rogolji,
– M-6.1 u Posušju (raskrižje cesta M-6.1 i R-420),
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,
– M-16.4 Novi Travnik – Bugojno,
– M-17 Doboj – Šešlije,
– M-18.1 Trnovo – Ustikolina.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
– M-4.2 Velika Kladuša – Bihać (u mjestima Donji Purići),
– M-14.1 Brod – Odžak (na lokaciji “Klakar Donji 2”).

prvi.tv

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.