Od 1.1. 2016. naplata RTV pristojbe preko računa za struju

Komisija za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas zaključak kojim se od Vijeća ministara traži da što prije obavi analizu kada je riječ o naplati RTV pristojbe i da predloži mjere za rješenje problema.

Predsjedavajući Upravnog odbora BHRT-a Esad Gotovuša upoznao je članove Komisije da je Odbor Sustava javnih RTV servisa BiH donio odluku da se RTV pristojba do kraja ove godine nastavi naplaćivati putem računa za fiksni telefon, a da se potom pređe na naplatu putem računa za električnu energiju.

Kao razlog za promjenu načina ubiranja RTV pristojbe Gotovuša je naveo slab stupanj naplate pristojbe uz posredstvo tri telekom operatera u BiH, što dovodi u pitanje funkcioniranje i opstanak javnih RTV servisa u BiH.

– Telekom operateri bili su, po zakonu, zaduženi za naplatu pristojbe, ali oni nisu pokazali dovoljno želje da se potrude oko njene naplate i dozvolili su razgraničenje plaćanja računa telefonskih usluga i RTV pristojbe – rekao je Gotovuša.

1 komentar

  1. jesu to udruge ex juge.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.