Odgađa se HDZ-ova proslava u Ljubuškom

Proslava 27. obljetnice osnivanja HDZ-a BiH u Ljubuškom, koja je trebala biti upriličena danas, odgođena je.

Zbog elementarne nepogode u noći s petka na subotu, u kojoj su gotovo u potpunosti uništeni svi poljoprivredni nasadi na području ove općine, a štete se broje u milijunima konvertibilnih maraka, stranačko vodstvo HDZ-a BiH u Ljubuškom odlučilo je da održavanje proslave u ovakvoj situaciji nije primjereno te je odgođeno do daljnjeg.

Zbog spomenute situacije i nesreće koja je pogodila gotovo sve poljoprivrednike u ovoj općini, Općinsko vijeće Ljubuški održalo je u nedjelju navečer izvanrednu sjednicu na kojoj su doneseni brojni zaključci koji bi trebali pomoći poljoprivrednicima u saniranju nastalih šteta.

Zadužen je općinski načelnik do redovite sjednice Općinskog vijeća pripremiti prijedlog odluke o izmjeni i dopuni odluke o proračunu općine Ljubuški za 2017. godinu, kojim će se osigurati sredstva u iznosu od 200.000 KM za saniranje posljedica šteta izazvanih niskim temperaturama dana 22. travnja 2017. godine na povrtlarskim kulturama (krumpir, lubenica, dinje) zasađenim na najmanje 0,3 hektara površine.

Sredstva će biti isplaćena poljoprivrednim proizvođačima najkasnije do 1. srpnja 2017. godine preko Udruge poljoprivrednih proizvođača, a na temelju procjene i zapisnika zajedničkog povjerenstva za procjenu štete Općine Ljubuški, Zavoda za poljoprivredu i predstavnika poljoprivrednih proizvođača.

Nadalje, zahtijeva se od Vlade Zapadnohercegovačke županije da iz sredstava proračuna za 2017. godinu u spomenute svrhe izdvoji iznos od 100.000 KM. Također, zahtijeva se od Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, odnosno Vlade Federacije Bosne i Hercegovine izdvajanje sredstava iz proračuna Federacije za tu namjenu.

12 komentara

 1. E bas me zanima koliko ću naplatit!!!

  Like(0)Dislike(0)
 2. Šta ceš slavit jado jadni pola naroda iselilo iz ove jazbine udbaške stoko kad ćete pokrepat

  Like(6)Dislike(6)
 3. Nije radi toga nego stidi se gamad doc medju branitelje

  Like(4)Dislike(7)
 4. On je 91 bio na pravoj strani.

  Like(1)Dislike(1)
 5. On je 93 jos u grudama govorio hljeb ,bre i drug on da slavi triba ga namlatit ko vola u kupusu

  Like(6)Dislike(6)
 6. mislili kavodari se uvlacit malo…ali propade posa

  Like(6)Dislike(0)
 7. Koliko je para kubik vode uu Ljubuškom? (Komunalne)

  Like(1)Dislike(1)
 8. Kakva elementarna nepogoda.Đubre nije smijelo doć jer su se skupili branitelji da ga dočekaju zato je to odgođeno kakva elementarna nepogoda đubre laživo.

  Like(7)Dislike(6)
 9. Elementarna nepogoda je pogodila kad je covic i kompanija dosla na vlast od toga se nemoze oporavit a od leda moze

  Like(3)Dislike(5)
 10. Klima se promjenila dvije godine zaredom mraz u travnju.Ljudima triba pomoć koliko je moguće iz županijskog proračuna.Nekima je poljoprivreda jedini prihod.

  Like(8)Dislike(1)
 11. Ma vratio se sa pola puta kad je cuo ko ga ceka,trta!!

  Like(3)Dislike(3)
 12. Skinio covik zimske gume a Ljubuski zaleden pa kako onda da dode

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.