Odgođen početak suđenja Lijanovićima i drugima

Državni sud odgodio je početak suđenja Jerku Ivankoviću-Lijanoviću i devetero drugih optuženih za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje, dok se ne dostave imena pravnih zastupnika tvrtki koje obuhvaća optužnica.

Sud BiH je obranama dao rok od tri dana da dostave imena pravnih zastupnika, javlja BIRN-Justice Report.

Jerko Ivanković–Lijanović koji je zastupao tvrtku “Lijanovići” je rekao da u toj pravnoj tvrtki nema zaposlenih, a optuženi Milorad Bahilj da tvrtka “Mi-MO” više ne postoji, nakon čega je Sud BiH obranama naložio da o tome dostave dokaze.

Optužnica Jerka, Slavu i Jozu Ivanković-Lijanovića, Milorada Bahilja, Jozu Sliškovića, Željku Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakota, Mirka Galića i Miroslava Čolaka tereti da su kao grupa za organizirani kriminal izbjegli platiti porez u iznosu od oko 200.000 KM. Jerko, Slavo i Jozo Ivanković-Lijanović, kao i Čolak su optuženi za pranje novca, dok su Bahilj, Slišković, Mikulić, Kvesić, Šakota i Galić za neplaćanje poreza.

Pored njih, Državno tužiteljstvo tereti tvrtke “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum” za neplaćanje poreza u razdoblju od 2007. do 2012. godine.

Suđenje bi trebalo početi za sedam dana, 18. listopada.

Fena

12 komentara

 1. ništa od tog bit neće svi će se oni izvuć

  Like(1)Dislike(0)
 2. Kad će se Čoviću obnovit predmeti Lijanovići nisu interesantni

  Like(2)Dislike(0)
 3. Poznavajuci Mirka Galica i kad bi me pitali rekla bi da je jedan od posteniji u drzavi, tako i sada mislim, pa kad ce na sud kriminalci koji su opljackali Boga i covika.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Počet ću priznavat sud državu i institucije tek kad zatvore Čovića Bakira i ostale

  Like(3)Dislike(0)
 5. Ma nemojte, jel to moguće…
  Naš nepogrešivi pravosudni sustav, naše uzorno pavosuđe da si takvo šta može dopustiti.

  Like(1)Dislike(0)
 6. Haha, cuj njih 9 i 5-6 firmi i svega navodno ukupno 200 000 km. Sjecam se da je bilo govora o milionima, izgleda samo jos jedna politicka patka… pa svaki po 20 000 km nek plati i sve ok.. jao koja sprdnja od svega skupa..

  Like(2)Dislike(0)
 7. Stranku gase od presude ništa.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Vrana vrani ne kopa oči!!!!!

  Like(0)Dislike(0)
 9. Mi Lijanovici smo prave LIJE…!!!

  Like(0)Dislike(0)
 10. pusti Lijanoviće imali tvornicu i 1000 zaposleni morali su malo prat štaje sa pilitičarin što peru 100 puta više priko državni jasala a nikoga nezapošljevaju već kadsu Lijanovići smanjili davt i ubacili se u politiku prave konkurenciju nahuškaj ludi narod i udri ponjima

  Like(1)Dislike(0)
 11. Najpostenije bi bilo da im radnici sude dosta su bili na infuziji!

  Like(0)Dislike(0)
 12. Posto nema dokaza daje ijedan radnik osiguran pa prema tome i zaposlen ,a niti ijedan dokument o porezu nabavi prodaji i tako dalje pa prema tome firma nikad nije ni postojala a optuzivati neduzne ljude ova drzava mora njima na ime obestecenja platit po dvista iljada maraka za izrecene lazi na njihov racun i nanesenu dusevnu bol ja koliko znam ovi vrjedni ljudi imaju vise tvrtki ali u hrvatskoj ovdje nisu posjedovali nista a sve sto i jesu cinili njima ova socijalisticka republika svake godine osigurava godisnji odmor

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.