Odgođeno suđenje Lijanovićima za organizirani kriminal i pranje novca

Zbog izostanka optuženog Joze Sliškovića, odgođeno je suđenje za organizirani kriminal, pranje novca i porezne utaje u Sudu BiH.

Kako je pojasnio branitelj Jerko Čilić, Slišković se nalazi na liječenju u mostarskoj bolnici, ali odvjetnik nije uz sebe imao medicinsku dokumentaciju kojom bi se potkrijepile te tvrdnje.

Čilić je dodao da mu je Slišković otkazao punomoć, a poslije toga ga obavijestio da “leži” u bolnici.

Predsjedavajuća Sudskog vijeća Amela Huskić je rekla da je bolnica obavijestila Sud BiH da se optuženi “samovoljno javlja na ležanje”, gdje ga prime i otpuste. Spomenula je da iz neuropsihijatrijskog nalaza proizlazi da je optuženi uračunljiv i da je sposoban pratiti suđenje.

Pošto optuženi nije opravdao izostanak, odnosno nije dostavio odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, Državni sud je donio rješenje da Sliškovića na sljedeće ročište dovede Sudska policija.

Optužnica, pored Sliškovića, tereti Jerku, Slavu i Jozu Ivankovića-Lijanovića, Milorada Bahilja, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu, Mirka Galića i Miroslava Čolaka da su kao grupa za organizirani kriminal izbjegli da plate porez od gotovo 200.000 KM.

Jerko, Slavo i Jozo Ivanković-Lijanović i Čolak optuženi su i za pranje novca, dok su Bahilj, Slišković, Mikulić, Kvesić, Šakota i Galić optuženi za neplaćanje poreza. Pored firmi “Lijanovići”, “MI-MO”, “Farmer” i “Farmko”, optužnica tereti i pravno lice “Optimum” za neplaćanje poreza.

Nastavak suđenja je planiran za 28. mart, javlja BIRN-Justice Report.

FENA 

4 komentara

 1. Vozi stoku u zenicu

  Like(1)Dislike(0)
 2. Ma pusti ljude nece vise krast

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jerko Čilić je glumac i tuta od odvjetnika.
  Čak su mu i Lijanovići otkazali zastupanje.

  Like(1)Dislike(0)
 4. A tuge nece vise nitko ni da ih komentira.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.