Odluka suda – Milan Bandić ostaje u zatvoru

Milan Bandić ostaje u istražnom pritvoru u Remetincu, odlučilo je danas Izvanraspravno vijeće Županijskog suda. Odbilo je žalbe njegove obrane na određivanje istražnog zatvora i oduzimanje 15 milijuna kuna ranije uplaćene jamčevine.

Bandić je u pritvoru završio 10. ožujka na zahtjev USKOK-a i to zbog utjecaja na svjedoke i ometanja istrage čime je prekršio uvjete puštanja uz jamčevinu.

Bandićeva obrana tvrdila je u žalbi da je sudac istrage Zdenko Posavec povrijedio više odredbi Zakona o kaznenom postupku i da je Bandiću povrijeđeno pravo na pravično suđenje, no vijeće je, kao drugostupanjsko tijelo, odbilo sve prigovore, rekao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

‘Vijeće je utvrdilo kako činjenica da svjedokinja Vida Demarin nije ispitana na kontradiktoran način, odnosno da obrana nije imala pravo postavljati pitanja, nije u ovoj fazi postupka odlučno s obzirom da se radi o predkaznenom postupku, odnosno prethodnom postupku za koji je dostatno da postoji osnovana sumnja za počinjenje određenog kaznenog djela’, pojasnio je Devčić.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek poručila je da nastavlja raditi svoj posao i misli kako je to u interesu Grada i građana.

Na pitanje novinara kako komentira odluku izvanraspravnog vijeće zagrebačkoga Županijskog suda, Švaljek je rekla da prvo treba dobiti službenu informaciju te poručila: ‘Radimo i dalje’.

Jedna od mogućnosti i jedan od scenarija je da gradonačelnik Bandić da punomoć svojoj drugoj zamjenici (Vesni Kusin), odgovorila je novinarima Švaljek.

Istaknula dok god Bandić ne promijeni svoju odluku i ne dade punomoć nekome drugome, odnosno (zamjenici) Vesni Kusin, ona nastavlja raditi svoj posao i misli kako je to u interesu Grada i građana.

dnevnik.hr

3 komentara

 1. prije mi ga bilo ža ka rođena brata a sad boli me ku… zanj.

  Like(2)Dislike(1)
 2. Napokon! Tamo mu i je mjesto !
  Malo je onako glupih ljudi, a da su tako dugo bili na vlasti.
  Eej, Ćorosmanoviću!
  Najposlije ćeš ti opet kući na P.Vlaku s JAT-ovom torbicom, kako si i otišao!
  (Ako ti ne oduzmu i “vikendicu” na P.Vlaci!)

  Like(1)Dislike(1)
 3. ma kakva odluka suda to je odluka milanovica(milanceta)

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.