Održana tradicionalna županijska manifestacija “Dani hrvatskog jezika”.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije u srijedu 25. ožujka u ljubuškoj Gimnaziji održana je tradicionalna županijska manifestacija natjecateljskog karaktera “Dani hrvatskog jezika”.

Natjecanje je organizirano i na njemu sudjeluju osnovne i srednje škole. Učenici su se natjecali u kategorijama “pisani rad” i “recitacije”, četrnaest iz osnovnih i sedam iz srednjih škola u obje kategorije.

U kategoriji pisani rad – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Anđela Vukšić iz VII b razreda O.Š. „I.B.Mažuranić“ Ljubuški na temu „Kad bi se mene pitalo“, drugo mjesto osvojio je Luka Budimir VI razred iz O.Š. „Franice Dall era“ iz Vira na temu „Ima jedna zemlja“, a prvo mjesto osvojila je Anamarija Bakula iz O.Š. „Ivana Mažuranica“ Posušje na temu „Igra i igre“.

U kategoriji pisani rad – srednje škole, treće mjesto osvojila je Anamarija Čolak IV a razred S.Š. „A.B.Šimića“ Grude na temu Narodi su djeca velika (i lako im je kupiti igračku)“, drugo mjesto osvojio je Ivan Bilinovac IV f razred iz Gimnazije „Fra Dominika Mandića“ Š.Brijeg na temu „Narodi su djeca velika (i lako im je kupiti igrački)“, a prvo mjesto osvojila je Viktorija Petrušić IV a razred S.S.Š. „Ruđera Boškovića“ Ljubuški.

U kategoriji recitatori – osnovne škole, treće mjesto osvojila je Katarina Biško VIII a razred iz O.Š. „Fra Stipana Vrljića“ Sovići s recitacijom pjesme „Kazalište snova“ – autora Vladimira Pavića. Drugo mjesto osvojio je Fran Zelić VIII e razred iz O.Š „I.B.Mažuranić“ Ljubuški s recitacijom pjesme „Trubač sa Seine“ autora Dobriše Cesarića, a prvo mjesto osvojila je Lorena Zovko VI razred iz O.Š. „Biograci“.

U kategoriji recitatori – srednje škole, treće mjesto osvojila je Klara Vukojević iz „Gimnazije“ Ljubuški s „Molitvom iz tamnice“ autora Tina Ujevića, drugo mjesto osvojile su Marija Kožul i Gabrijela Šarić iz IV razreda Gimnazije „Fra Dominika Mandića“ Š.Brijeg s narodnom baladom „Majka Margarita“, a prvo mjesto osvojio je Ivo Brkić iz IV b razreda S.S.Š. „Ruđera Boškovića“ Ljubuški s pjesmom „Kad razmišljam o vama stari pjesnici“ autora Borisa Marune.

O pisanim radovima pohvalno je govorio mr. Marko Tokić s mostarskog Sveučilišta, a o recitatorskim govorio je glumac Robert Pehar kao i predsjednik žirija prof.Jozo Marić. U glazbeno-zabavnom djelu nastupili su učenici Gimnazije iz Ljubuškog, te zbor „Gimnasium“.

jezik-ljubuski-1 jezik-ljubuski-2 jezik-ljubuski-3 jezik-ljubuski-4 jezik-ljubuski-5 jezik-ljubuski-6 jezik-ljubuski-7 jezik-ljubuski-8 jezik-ljubuski-9 jezik-ljubuski-10 jezik-ljubuski-11 jezik-ljubuski-12 jezik-ljubuski-13 jezik-ljubuski-14 jezik-ljubuski-15 jezik-ljubuski-16 jezik-ljubuski-17 jezik-ljubuski-18 jezik-ljubuski-19 jezik-ljubuski-20 jezik-ljubuski-21 jezik-ljubuski-22 jezik-ljubuski-23 jezik-ljubuski-24

radioljubuski.ba

2 komentara

  1. Cestitke organizatorima i svim natjecateljima, a posebno pobjednicima

    Like(0)Dislike(0)
  2. jao ovoga latinca u sredini nema kome se taj nije zarugao dok je predavao latinski ,

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.