Olimpic na jedanaesterce pobijedio Široki i osvojio Kup!

Pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2014./2015. je sarajevski Olimpic – i to prvi put u svojoj povijesti! Olimpic je do Kupa došao na način kako je ušao u finale – putem jedanaesteraca.

U finalu na stadionu na Koševu Olimpic je pred oko 2000 gledatelja svladao Široki Brijeg s ukupnih 6:5 (1:1).Nakon što je u dvije utakmice završilo 1:1, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Odluka je pala u posljednjoj, petoj seriji. Veldin Muharemović doveo je domaće u vodstvo, a Dino Hamzić obranio je udarac Landeke s bijele točke.

Sarajevski klub tako će prvi put u svojoj povijesti igrati u Europi, a Široki to mora izboriti u subotu, ali samo ako pobijedi Zrinjski na Pecari.

Nakon regularnih, vrlo loših 90 minuta bilo je 1:1, kao u Širokom Brijegu. Široki Brijeg je otvorio utakmicu ofenzivno, no poveo je u trenutku kada je Olimpic dominirao. Ćorić je centrirao s lijeve strane, a Ivan Peko iz neposredne blizine pogađa glavom za veliko slavlje gostiju.

Samo nekoliko minuta kasnije dogodio se novi šok za domaćina. Iskusni Jadranko Bogičević udario je strijelca Peku i sudac Ognjen Valjić dao mu je izravni crveni karton, te još jedan žuti Muharemoviću zbog prigovora.

Valjić je u prvom dijelu opasno naljutio domaće. Još u 34. minuti Olimpic je tražio jedanaesterac kada je u šesnaestercu Širokog Briejga pao jedan igrač domaćih, no Valjić je samo odmahnuo rukom.

Iako je imao igrača više Široki se u drugom poluvremenu povukao i kažnjen je za to u 56. minuti. Olimpic je nakon duge akcije izjednačio preciznim udarcem kapetana Veldina Muharemovića.

Nakon primljenog gola Široki je pokušavao napadati, ali nije stvorio niti jednu stopostotnu priliku, premda je imao brojčanu nadmoć. Mogao je u 86. minuti primiti i gol no Dalibor Pandža je zamalo promašio.

Za vrijeme proglašenja dogodio se incident. U trenutku kad su igrači Širokog Brijega s terena krenuli u svečanu ložu stadiona Koševu kako bi primili priznanja kao finalisti Kupa, domaći navijači su ih gađali raznim predmetima te su igrači Širokog odbili primiti priznanja te su se povukli na teren gdje ih je dočekao dužnosnik FK Olimpica te se naguravao s njima.

Tek nakon što je interventa policija reagirala te raščistila dio tribine, igrači Širokog su ipak otišli po svoja priznanja.

olimpic_siroki_finale_2 olimpic_siroki_finale_3 olimpic_siroki_finale_4 olimpic_siroki_finale_5 olimpic_siroki_finale_7 olimpic_siroki_finale_8 olimpic_siroki_finale_9 olimpic_siroki_finale_10 olimpic_siroki_finale_11 olimpic_siroki_finale_12 olimpic_siroki_finale_13 olimpic_siroki_finale_14 olimpic_siroki_finale_15 olimpic_siroki_finale_16 olimpic_siroki_finale_17 olimpic_siroki_finale_18 olimpic_siroki_finale_19 olimpic_siroki_finale_20

jabuka.tv

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.