Općina Grude će dobiti 5 ekootoka za prikupljanje odvojenog ambalažnog otpada

Eko život d.o.o. Tuzla kao operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom nastavlja ulagati u infrastrukturu upravljanja ambalažnim  otpadom. Ovaj put Općina Grude zajedno s Eko životom uspostavlja sistem odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada.

S tim u vezi u Grudama je održan sastanak na kojem su pristustvovali načelnik općine gdin. Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća gdin. Draženko Vranješ, te predstavnica kompanije Eko život d.o.o. Tuzla , direktorica Lidija Tomić.

Na sastanku je dogovoreno da Eko život d.o.o. Tuzla isporuči 15 novih kontejnera kako bi se od istih moglo formirati pet zelenih otoka. Kao i u drugim općinama i općini Grude kontejnere će redovno prazniti serviseri koji djeluju na području Općine Grude.

„Ovim projektom ali i budućim projektima doprinijet ćemo boljem očuvanju okoliša ali ćemo svakako i biti korak bliže do EU. Uvjeren sam da će žitelji Općine Grude prepoznati kvalitet ovog projekta ali i budućih projekata te da će na pravilan način odlagati ambalažni otpad u za to predviđene kontejnere. Zahvaljujemo se Eko život-u i nadamo se da je ovo samo početak dobre i dugotrajne suradnje“ kazao je načelnik Općine Grude gdin. Ljubo Grizelj.

sastanak 3

„Mnogo velikih kompanija s područja Hercegovine, iz različitih Općina, je uključeno u sistem upravljanja ambalažnim otpadom Eko život-a. Ovakvim projektima zapravo pokazujemo da naknade koje plaćaju ti privredni subjekti budu zapravo transparentno usmjerene u jačanje i razvijanje infrastrukture upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Ovo je svakako početak suradnje i sigurna sam da ćemo ubuduće imati još mnogo projekata koje ćemo podržati.“ izjavila je direktorica Lidija Tomić.

Zakonska obaveza svih privrednih subjekata je da se uključe u sistem upravljanja ambalažnim otpadom. Ono što zapravo ostaje na građanima je da budu svjesni značaja okoliša i da svojim pravilnim odlaganjem otpada doprinose očuvanju čistog i zdravog okoliša.

sastanak 2

grude-online.info

15 komentara

 1. Gdje će biti postavljeni kontejneri?

  Like(0)Dislike(0)
 2. Koliko svaki dan kafići bace nepovratnih staklenih boca? Koliko je ostataka od kave? Ljudi, jedino razdvajanje otpada može smanjiti količinu “SMEĆA”, a time spriječiti da nam se zatruje naša voda. A bez vode svi znamo da smo mrtvi. Svaka inicijativa na tom planu je dobro došla, a općina treba donijeti propis kojim se nalaže kafićima da se odvaja karton, staklo, a ne da to sve stvara veliku gomilu smeća.

  Like(4)Dislike(0)
 3. najprije riješite odvoz smeća, majdeni se pune od onih koji su odlučili ne plaćati, a luđaci plaćaju smeće, tako ispada.
  Mora biti svima jednako, a ne nekome dozvoljeno bacati u majdene i divlja odlagališta a neko uredno plaća. Sramota!!!

  Like(5)Dislike(0)
 4. JE JE TAKO JE U GORICI IZNAD CRKVE MAJDEN PUN

  Like(0)Dislike(0)
 5. Ko ne placa smece dabogda mu se djeca ugusila u istom.
  Hvala!!!

  Like(0)Dislike(2)
 6. Lizo bi joj none

  Like(2)Dislike(1)
 7. Općina mora stati na kraj vodokradicama i bezobraznim bacačima smeća. Kazne uvesti

  Like(1)Dislike(0)
 8. Prvo rjesite odlagalista, a ne odvajat pa onda odvoz opet na istu hrpu ko i do sad. A mi budale placajmo odvoz…. a da ne govorim o cisternama i cisternama “govana” koja se dovoze iz Posusja ovde nama pred vrata…. e to je velika sramota…zalosno

  Like(0)Dislike(0)
 9. Dobre milfare Braco auuuuuu

  Like(1)Dislike(1)
 10. Ljubo je rjesio problem pola sela placa pola ne i boli ga neka stvar a bolit ce ga

  Like(0)Dislike(1)
 11. kojiko je ljubo dobio

  Like(1)Dislike(2)
 12. Hoće li konteneri na novu Petrovu terasu na staroj pijaci?Ondje je idealna lokacija!LJubo usra si se ko Grlica.ko je dao dozvolu za ono ruglo?ps.ono je javna površina samo da gruđani znaju,nije vlasništvo Bekije!

  Like(0)Dislike(1)
 13. Petar je načelnik,ovi su poslušnici!Još samo nije uspio postaviti fratre po svojoj mjeri…

  Like(0)Dislike(1)
 14. hvala ali nemate pojma

  Like(0)Dislike(0)
 15. Ljubo je obicno potrcko

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.