Općina Grude nastavila program postinvesticijske podrške gospodarstvenicima

Predstavnici općine Grude proteklih dana su posjetili još dva poduzeća i time nastavili aktivnosti u sklopu Programa postinvesticijske potpore u okviru Suradničke mreže, mreže institucija na svim razinama vlasti uspostavljene u cilju pružanja potpore investitorima u prevladavanju administrativnih barijera u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

Želja je uz aktivnu komunikaciju s gospodarskim subjektima dati potporu realizaciji postojećih investicija u cilju ohrabrivanja budućih investitora da slijede njihov smjer.

Ovoga puta su posjećena poduzeće Franck d.o.o. – proizvođač i distributer kave Franck u BiH, te Poljoprivredna zadruga Vino-Duhan-Voće koja se bavi uvozom i distribucijom sjemena i mineralnih gnojiva kao i ostalog poljoprivrednog repromaterijala. Predstavnici ovih poduzeća razgovarali su s općinskim službenicima o njihovom poslovanju i otvorenim pitanjima s kojima se svakodnevno suočavaju te načinu na koji općinska uprava može konkretno pomoći u procesu otklanjanja uočenih barijera.

Pristupom u projekt LIFE Grupacije Svjetske banke općina Grude priključila se i postala aktivni član Suradničke mreže. Grupacija Svjetske banke u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i promicanja poslovnog ozračja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Suradničkoj mreži i Programu postinvesticijske potpore u Općini Grude.

8 komentara

 1. Radi li ljubo ista konkretno ili samo glumi klauna

  Like(6)Dislike(3)
 2. Ne brinem se ja da ce oni pomoci ovim svojim sto imaju,a kad ce posjetiti nekog manjeg gospodarstvenika il obrtnika.nikad.samo interesne grupe.

  Like(0)Dislike(1)
 3. Vidim ispred knjiznice neku rulju,valjda neka umjetnicka dogadjanja,vidim sve naivni umjetnici.

  Like(0)Dislike(1)
 4. bože pomozi dok nije kasno

  Sole more, ovi imaju vile od nekoliko miliona a trebaju potpore pa ljudi jeli moguće da se ovo dešava pa želudac me zaboli kad ovo pročita. Za povratiti.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Sudjelovao sam na jednoj od ovih “potpora” ne radi se o novcanoj potpori nego o potpori u rijesavanju dozvola vezanih za investicije i slicnoh pitanja i problema koji znaju potrajati mjesecima. Da li ce opcina dobiti sredstva za to ne znam ali potencijalni investitori ne dobivaju nista osim mozda ubrzanijeg rijesavanja dokumentacije. Pa bi ovi sto pisu clanak to trebali napisati kako treba.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Ovaj članak stvarno zbunjuje ljude. Upoznat sam sa ovim i to nema veze sa sa ikakvom potporom. Radi se samo o pomoći u ubrzavanju procedura pri rješavanju administrativnih poslova i ništa više i to je jedini smisao i cilj ove aktivnosti.

  Like(0)Dislike(0)
 7. Slazem se da novinari cesto pisu nepotpune i netocne informacije a to je zbog tog sto peuzimaju gotove clanke od drugih i samo prekopiraju.ne provjerava se tocnost informacije samo je bitno izbaciti novi clanak.

  Like(0)Dislike(0)
 8. PODUZETNIK, ODNOSNOM GOSPODATRSTVENIK,ŠTA JE TO??
  TO SE SADA NAZIVA I GOSPODARSTVENIK,JER KATOLIČKA DOGMA VJERE I VJEROVANJA TUMAČI DA JE BOG STVORIO DRUŠTVENU ZAJEDNICCU U KOJOJ JEDNI UPRAVLJAJU A DRUGI SLUŠAJU.PA SE TI KOJI UPRAVLJAJU ,ODNOSNO, PALJAČAKU I EKSPLOATIRAJU, NAZIVAJU PODUZETNICIMA ILI GOSPODARSTAVENICIMA .KAKLVOG LI PARADOKSA???

  DOKLE ĆEMO ROBOVATI KLASNO-KASTINSKIM MITOVIMA ,ŠTA JE TO=PODUZETNIK=???

  A PRAVO I SUŠTINSKO ZNAČENJE TOGA SATANSKOG NAZIVA JE =ODUZETNIK=,KLASNO KASTINSKOG KARAKTERA ,KOJI SE UVRIJEŽIO U DUH NAJAMNOG RADNIKA, JER SU MU DRUŠTVENO PROIZVODNI ODNOSI I STUPANJ RAZVIJENOSTI PROIZVODNIH SNAGA TO UVJETOVALI I NAMETNULI.ALI DANAS ,KADA SMO SVJESNI SEBEI SVIJETA U KOJEM ŽIVIMO I STUPNJA RAZVIJENOSTI PRIOZVODNIH SNAGA S’KOJIMA RASPOLAŽEMO,NAZIV PODUZETNIK JE ,NE SAMO ANAKRONIZAM VEĆ SUŠTINSKO SVOJSTVO KLASNO –EKSPLOATATORSKOG TERORIZIRANJA ,PA SE DANAŠNJA SVIJET MORA NAZVATI ANAKRONIZMOM JER NE ODGOVARA STUPNJU VLADAJUĆE TEHNIKE I TEHNOLOGIJE, KOJA JE DOSTIGLA PLANETZRANE RAZMJERE ,PA DRUŠTVENA I INDIVIDUALNA SVIJEST SE MORA MIJENJATI ,KAKO TO KAŽE HEGEL, U SVOJSTVU OPĆE-NARODNOG DUHA , ZASIČEN OVAKVIH KLERIKALNO-KASTINSKO-ROBOVSKIH ODNOSA I AKUMULIRANIM PROTURTIJEČNOSTIMA TREBA DA EKSPLODIRATI KAO VULKAN IZ ZEMLJINE KORE I KRENE BRZINOM OD SEAM MILJA MIJENJAJUĆI SVIJET I ODNOSE U NJEMU.
  PA SUŠTINA NAZIVA PODUZETNIK ILI GOSPODARSTVENIK, NI SA KOJEG STANOVIŠTA NIJE PRIMJERN SVRSI SVOGA NAZIVA ,JER DRUŠTVENO-SPOZNAJNA ZNANOST , NI HISTORIJSKI MATERIJALIZAM, NI FLILOZOFSKO-DIJALEKTIČKI MATERIJALIZAM, NE POZNAJE LJUDSKO BĆE KOJE JE SPOSOBNO SAMOSVOJNO DJELOVATI I STVARATI.MODERNA FILOZOFSKA ZNANOST POLAZI OD OSNOVNE TOČKE SPOZNAJE =JA = I =TI=. I DA SVAKA LJUDSKA DJELATNOST POČIVA NA KOLKETIVNOM STVARALAŠTVU, A NE NA POJEDNICU KOJI SE U KLASNOM DRUŠTVU GLORIFICIRA KAO =PODUZETNIKGOSPODARSTVENI=.PREMA TOME ,ON NE MOŽE BITI NI ONAJ KOJI POKREĆE NI ONAJ KOJI STVARA KAO POJEDINAC. PA SE TREBA ZAPITATI ,TKO TE MITOVE JOŠ UVEK,DANAS U DRGOJ DEKADI 21-VOG STOLJEĆA NAMEĆE I GLORIFICIRA ,A ZANEMARUJE LJUDSKU BIT A ONA JE DRUŠTVENA ZAJEDNICA .JOŠ PRIJE 24 STOLJEĆA JE VELIKI GRČKI FILOZOF ,ARISTOTEL, KAZO: PRIJE JE POSTOJAO NAROD NEGO POJEDINAC,PA POJEDINAC NIJE NIŠTA OSIM U ZAJEDNICI.=.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.