Općina Ljubuški uskoro dobiva rehabilitacijski centar za djecu s posebnim potrebama

LJUBUŠKI – Rehabilitacijski centar za djecu s posebnim potrebama u općini Ljubuški trebao bi biti završen do kraja ove godine. Prema riječima načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića, radovi na samom objektu bi mogli biti završeni i do kraja ljeta, međutim, zbog nedostatka sredstava upitno je hoće li se do tog roka moći nabaviti sva potrebna oprema.

“Oprema košta oko 80.000KM, ali može izići i na 200.000 KM, ovisi što će se sve u prvoj fazi nabaviti”, navodi načelnik općine Ljubuški.

Inače, radi se o objektu površine od 500 četvornih metara, s mogućnošću nadogradnje.

“Površina lokacije na kojoj se gradi objekt je 5000 m2 tako da je mogućnost dogradnje, kao i izgradnje Ljubuški, a inicijativa za izgradnju je potekla od Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” iz Ljubuš brojnih vanjskih sadržaja ogromna”, kazao je Barbarić. Vlasnik objekta, kao i nositelj cijele priče je Općina kog, čije je vodstvo uključeno u realizaciju projekta.

“Ukupna vrijednost radova je 600.000 konvertibilnih maraka. Dio sredstava, odnosno 800.000 kuna dobili smo od Vlade RH, na čemu smo im jako zahvalni”, kazao je Barbarić. Ističe kako bi po završetku objekta u istom trebalo biti zaposleno pet do šest djelatnika, a djeci će usluge pružati i djelatnici Doma zdravlja Ljubuški.

“Ravnatelj ove ustanove treba biti i menadžer i organizirati rad i raditi s djecom. Jer jedino racionalizacijom troškova možemo održati ustanovu koja je jako potrebna djeci s poteškoćama u razvoju, ali i nama kao društvu”, kazao je Barbarić. Naglašava kako Općina Ljubuški ima dobre relacije s različitim humanitarnim organizacijama, prije svega iz Italije.

“Tu imamo liječnike koji su voljni aktivno se uključiti u funkcioniranje rehabilitacijskog centra”, kaže načelnik općine Ljubuški. On je ovom prilikom dodao i kako je već nabavljeno specijalizirano vozilo koje je dar Vlade RH, a koje će biti u službi djece koja će koristiti ovaj rehabilitacijski centar.

VL

1 komentar

  1. Svaka pohvala za proekat.Nešto što za takve će puno značiti.Zaslužili su da žive.Oni su dio svih nas.Samo bi bilo dobro kada bi se u BiH uveo zakon da svaka djelatnost ima obavezu da plaća neki određeni dio poreza za takve ustanove,tu su ogromni troškovi i nemože se normalno funkcionirati bez sredstava.A malo je onih koji bi dobrovoljno dali neku pomoć za takve ustanove.”Bi mnogi kad bi znali da će se njihovo ime il ime firme negdje pročitati”npr.na lokalnom radiju i pak fratar na oltaru.Zato svi vi koji imate srca pomozite svim takvim il sličnim ustanovama na bilo koji način,jer njima će se život barem malo promjeniti.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.