Oprez – akcija za skupljanje pomoći malenom Eduardu je lažna!

Na društvenim mrežama ponovno je počeo kružiti poziv za pomoć malenom dječaku Eduardu Markoviću, koji je obolio od dijabetesa, i u kojem se navodi kako mu ”otkazuje gušterača, te mu je zbog toga hitno potrebna transplantacija”.

No, akcija je naišla na brojne sumnje osoba koje žele pomoći.

Naime, brojni korisnici su na društvenim mrežama upozorili kako je Facebook stranica Let”s Help – Eduardo/Pomozimo Eduardu lažna, te da je dječak dobro i da se nalazi u Ukrajini s majkom.

Na spomenutu stranicu poslan je upit o akciji, te je zatražena nova dokumentacija i fotografija dječaka. Odgovoreno je kako slike dječaka iz bolnice nisu moguće, jer je Eduardo u induciranoj komi, a u bolnicu nije dozvoljeno unositi mobitel jer su pravila stroga.

”Čekamo da se napravi transplantacija gušterače, te kako bi mu se drugi organi stabilizirali. Nalazi imaju na stranici”, napisao je administrator stranice Let”s help Eduardo.

image

Na stranici su stavljeni samo nalazi iz 2014. godine dok novih nalaza nema. Kontaktirali smo i broj telefona koji se nalazi na stranici. Kontakt osoba se predstavila kao Eduardov otac, no on kako kaže, nije upoznat s ovom akcijom.

Na Instagram profilu Edurdove majke, stoje fotografije malenog Eduarda koji je, sudeći po fotografijama živ i zdrav.

image

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.