Oproštaj Gruđanki od EHF cupa

U rumunjskom Romanu odigrane su obje utakmica 1.pretkola EHF cupa između domaćeg SCM Romana i ekipe HŽRK Grude. Očekivano se u drugo pretkolo plasirala ekipa Romana pobijedivši u obje utakmice.

Bile su to dvije utakmice neravnopravnih protivnika. Očigledna je bila razlika između rukometa koji  se igra u ekipi Romana gdje se dnevno trenira tri puta i gdje su sve igračice sa profesionalnim ugovorima  i našeg rukometa koji je vrsta rekreacije i hobija.  Gledano i pojedinačno vidljiva je ogromna razlika u tjelesnoj građi i iskustvu na svim poziciji u ekipama. Razlika u kvaliteti i iskustvu se najviše vidjela pri pogreškama grudskih rukometašica kada bi svaku pogrešku iskusne internacionalke u ekipi Romana nemilosrdno kažnjavale lakim pogocima. S druge strane pljesak i ovacije domaćeg gledateljstva su izazivale mlade grudske rukometašice prigodom ulaska u igri, ali i prigodom hrabre borbe sa neusporedivo starijim i jačim protivnicama. U razgovorima tijekom našeg boravka u Romanu  ,neke igračice domaće ekipe su nam rekle da imaju svoje kćerke koje su starije od većine naših igračica, ali su ipak obje utakmice odigrale kao profesionlake, maksimalno angažirano i jako i ostvarile ove visoke pobjede. Uostalom nemoguće je u navijačkoj atmosferi u kojoj se igraju utakmice u Romanu i odigrati drugačije. Oko 300-njak gledatelja bučno bodri svoju ekipu već pola sata prije početka utakmice pa sve do gotovo sat vremena iza utakmice kada zajedno proslavljaju dobru igru i novu pobjedu. Prelijepo za vidjeti i poželjeti nadamo se nekada i u našim dvoranama.

Domaća ekipa je u boje utakmice nastupila u najjačem sastavu u kojem ima 16 podjednako dobrih igračica od kojih nema niti jedne mlađe od 20 godina, a 14 od 16 igračica je starije od 26 godina. U sastavu Romana se nalaze reprezentativke 4 države, a i one koje to nisu su dugogodišnje profesionalne rukometašice po raznim europskim klubovima. Naša mlada ekipa je u Roman otputovala sa tri igračice starije od 20 godina i bez veoma važnih igračica Amande Marić, Anite Azinović i Klare Mikulić. To nikako ne umanjuje  zaslužene visoke pobjede Rumunjki koje su se i očekivala prije utakmica. U usporedbi sa prošlogodišnjim nastupom naše ekipe u obližnjem Brasovu , može se reći da je ova ekipa Romana sigurno jača i kvalitetnija od prošlogodišnje ekipe Corone Brasov, a da je naša ekipa značajno slabija od prošlogodišnje koja je igrala u Brasovu i kada smo u dvije utakmice izgubili ukupnim rezultatom 83:33.Zbog svega toga ovakav ishod utakmica u Romanu je očekivan i prikazuje realnu sliku  odnosa snaga ova dva kluba u ovom trenutku i u ovim sastavima.

Nakon završetka druge utakmice domaćini su u hotelu Royal gdje je bila smještena naša ekipa, upriličili zajedničku večeru za obje ekipe, sutkinje,delegata i sponzore CSM Roman. Tom prigodom gradonačelnik grada Romana, gosp Lucian Micu je zahvalio našem klubu prihvaćanju prijedloga za odigravanje obje utakmice u Romanu i zaželio sretan put kući te predsjedniku kluba, Zoranu Trlinu uručio prigodan dar. Isto tako predsjednik HŽRK Grude je zahvalio gradonačeniku Micu i SCM Roman na izuzetnom gostoprimstvu i na vrhunski organiziranim utakmicama EHF cupa i uručio mu prigodan dar .

Bilo je ovo još jedno veliko međunarodno iskustvo za mlade grudske rukometašice. U ovom dvomeču svoje prve europske minute upisale su Ana Nikić, Martina Pandža i Anđela Boras. U slobodno vrijeme cure su uživale u lijepom druženju i obilasku kulturnih, povijesnih i turističkih znamenitosti Romana. Ujedno ovo je bio najbolji mogući način pripreme za nadolazeću sezonu u Premijer ligi BiH koja počinje 23/24.09.2017. Ovogodišnji nastup u EHF cupu je gotovo isti kao i prošlogodišnji te se nadamo da će i nadolazeća rukometna sezona za naš klub biti kao  i prošlogodišnja.

1.utakmica SCM Roman-HŽRK Grude 40:15(20:8)

2.utakmica : HŽRK Grude – SCM Roman 19:42(6:24)

 

16 komentara

 1. Dobro stas sad

  Like(1)Dislike(0)
 2. Nabilo

  Like(0)Dislike(0)
 3. Izlet bio i prošao

  Like(1)Dislike(0)
 4. Pa mogli ste i vi trenericu uključiti da igra ko vam je to branio

  Like(0)Dislike(0)
 5. Koliko je kostao ovaj izlet sa unaprijed ocekivanim rezultatom? I cemu sve to?

  Like(0)Dislike(0)
 6. Pa mozete i vi trenirati 4puta dnevno pa pobjeda

  Like(0)Dislike(0)
 7. Pa nebi da je rumunjska rukometna sila pusti prosijek

  Like(0)Dislike(0)
 8. Pa stvarno, čemu sve ovo više. Koja je čar biti prvak u domaćem prvenstvu u kojem je konkurencija nikakva i onda svaki put u Europi ovako. To je samo bacanje para, koje se mogu upotrijebiti i u korisnije svrhe. U redu je igrati domaću ligu, ali zar se treba biti prvak svake godine i tako trošiti puno više novaca.

  Like(0)Dislike(0)
 9. Zavaravanje...

  Sebe i nista drugo nije…nakon silne halabuke kako su profesionalke sad odjednom rekreativke…nije normalno da djecu od toliko god.srednjoskolke,i mladje bildate pa onda popucaju ligamenti i sto sve ne jer tijelo nerazvijeno ne moze pratiti napor,djeca se kasnije psihološki ne mogu nositi s nicim jer su izgubili ono sto misle da im je najvaznije , i tako nemate ni sportaše ni obrazovane ljude, nego djeca moraju obilaziti doktore a ni usli u dvadesetu nisu…a sve zbog toga jer neki hoce postati milijunasi!

  Like(3)Dislike(0)
 10. Samo napred nema predaje

  Like(0)Dislike(0)
 11. Samo uzivajte to ste zasluzile cure

  Like(0)Dislike(0)
 12. Napred grude

  Like(0)Dislike(0)
 13. Samo napred zlato zubac

  Like(0)Dislike(0)
 14. Idemo naprijed po novu titulu,nemojte se obazirati na zločaste komentare.

  Like(0)Dislike(0)
 15. po meni i s domacim curama mogu osvojit prvenstvo jer je konkurencija 0

  Like(0)Dislike(0)
 16. Za dobrim igrama prasina se baca do kraja

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.