Optužbe za ‘Gibraltar’ s 6,8 milijuna KM pale na 216.124 KM

Tužiteljstvo BiH izmijenilo je optužnicu u predmetu ‘Gibraltar’ protiv bivših čelnika ‘HT Eroneta’ Stipe Prlića i Zorana Bakule te vlasnika agencije SV-RSA Nevena Kulenovića, koje terete za zloupotrebu položaja i primanje mita.

U izmijenjenoj optužnici, umjesto ranijih 6,8 milijuna KM, za koliko ih je Tužiteljstvo teretilo da su oštetili proračun BiH, sada stoji da je riječ o točno 216.124,03 KM. Ovo je za Avaz potvrdio i Davor Martinović, odvjetnik Bakule.

Prema njegovim riječima, Tužiteljstvo BiH se ovi predmetom kao dokazom velike korupcije hvalilo mjesecima, a sada, umjesto za 6,6 milijuna KM, optužene sumnjiči za 216.124 KM, što je u stvari dobit marketinške tvrtke ostvarene po zakonu.

“Obrana je od početka tvrdila da se ovdje radi o nelogičnostima i da uopće nema kaznenog djela. No, ta se brojka ‘napucavala’ da bi Sud BiH imao nadležnost za vođenje postupka. Vodili su čitav cirkus bez osnove. Ljudi su preživjeli pravu dramu, nazivani su kriminalcima, a ispostavit će se da je riječ o normalno provedenom tenderu” – kaže Martinović za Avaz.

U akciji ‘Gibraltar’ SIPA je, prema naredbi Tužiteljstva i Suda BiH, u listopadu prošle godine uhitila devet osoba tvrdeći da je riječ o organiziranoj kriminalnoj grupi. No, Tužiteljstvo je podiglo optužnicu protiv samo tri osobe.

6 komentara

 1. Neviđeni politički progon

  Like(3)Dislike(1)
 2. Poznavajući osobno sve što je gosp.Prlić stekao u zadnjih 10-15 godina, nebi se reklo da se radi o političkom progonu.
  Jedna od nekretnina kou spomenuti ima u Zagrebu (ima ih nekoliko u ZG), nemože se “pokriti” sa svim primanjima koje je Stipe ima odkad je u Eronetu.
  A to je samo jedna nekretnina. Za ostale nekretnine i pokretnine da ne spominjem.

  Ovo je samo jedan slučaj koji je pokrenut protiv ovog kriminalca i bivšeg udbaša.
  Bit će njih još. Još se to istražuje.

  Ja recimo osobno jedva čekam da se pokrene tužba za nepotizam, i kriminal oko zapošljavanja rodbine sudaca Općinskih sudova koji su u zamjenu za utuživanje sudskih sporova za Eronet zapošljavali svoje nevjeste i djecu u Eronet.
  Jako bi zanimljivo bilo da netko istraži kako to je Eronetu usjpelo utužiti tolike dugove stare preko 10 godina, a nikome drugo u ovoj državi to ne uspjeva. Pa ni državi u nekim slučajevima.
  Ne samo utužiti dugovanja, nego i naplatiti sve zatezne kamate kroz 10 i više godina.

  Like(4)Dislike(3)
 3. Kako je ovo citat hdz-ovcima,bas im se cifra omakla

  Like(1)Dislike(3)
 4. Uvik na jadnu sirotinju,pa pustite covjeka da se bori i zivi!!

  Like(1)Dislike(1)
 5. Sad ce svi udarit u cmilje

  Like(2)Dislike(0)
 6. ma da el chapo nije nikakva legenda kakvim ga drze svjetski mediji koliko ove bande kradu on je nula obicna evo primjera on mora dase skriva zbog djela oni se hvale ,on nema nikakvi nekretnina van drzave oni imaju,on ima jedan racun oni ih imaju vise,njega policija vodi vezana a s njima veceravaju i hodaju pijani zagrljeni,i na kraju njega traze za izrucenje a njima je zabranjen dolazak

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.