Osiguranje jednakopravnosti Hrvata jedini put ka stabilnoj i europskoj BiH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović sudjelovao je u Madridu na dvodnevnom Statutarnom kongresu Europske pučke stranke 2015. Primarna tema ovogodišnjeg Kongresa Europske pučke stranke bila je “Vrijednosti EPP-a i vanjska politika Europske unije“. Razgovaralo se i o ostalim prioritetnim izazovima poput migrantske krize. Također, izaslanici Kongresa birali su novo predsjedništvo Europske pučke stranke.

Čović se obratio sudionicima Kongresa u okviru prve plenarne sjednice. Predsjedatelj Predsjedništva BiH naglasio je ovom prigodom kako je protekla godina otvorila novo poglavlje za BiH i njezine narode. Podsjetio je kako se put europskih integracija BiH, u okviru obnovljene inicijative EU, počeo kretati u pravom smjeru, te kako je sljedeći važan korak na tom putu podnošenje zahtjeva za punopravno članstvo u Europskoj uniji.

Također, istaknuo je da postoji snažna volja za rješavanje pitanja koja će omogućiti otvaranje akcijskog plana za članstvo u NATO savezu. Neizostavna pitanja od strukturne važnosti za BiH, naveo je nadalje Čović, su i izmjena Izbornog zakona, provedba presude Europskog suda u predmetu Sejdić i Finci, te Ustav BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Dodao je kako je trajno osiguranje jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga sva konstitutivna naroda jedini put prema stabilnoj i europskoj Bosni i Hercegovini. U okviru Kongresa, predsjedatelj Predsjedništva BiH susreo se i s europskim povjerenikom za proširenje Johanesom Hahnom, te zastupnicima Republike Hrvatske u Europskome parlamentu.

3 komentara

  1. Brblj brblj

    Like(1)Dislike(0)
  2. Dobro jutro KOLUBO!!!

    Like(0)Dislike(0)
  3. Moj Sokole,jesu ti to Stanko i Drago Colak rekli sta da kazes? Ako nisi siguran tu je Barisa da te podsjeti! E moj narode

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.