Osnovano Vijeće mladih ŽZH

U četvrtak, 23. srpnja 2015. godine u Grudama u hotelu „Otok“ održana je osnivačka Skupština Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke.

Vijeće mladih Županije Zapadnohercegovačke formirala su tri lokalna Vijeća mladih, općina Grude i Posušje, te grada Širokog Brijega. Nažalost, u Ljubuškom još ne postoji takva organizacija.

Osnivačku Skupštinu podržao je predsjednik Vlade ŽZH, Zdenko Ćosić, koji je uputio pismenu ispriku, te izrazio nadu u dobru suradnju između Vlade ŽZH i Vijeća mladih ŽZH. Skupštini je nazočila i Ministrica obrazovanja, znanosti kulture i športa ŽZH, Ružica Mikulić, koja je podržala formiranje ove organizacije i istaknula poznatu izreku „Na mladima svijet ostaje!“.

U ime domaćina, općine Grude, obratio se službenik za mlade općine Grude Srećko Mikulić, koji je poželio sreću i uspjeh u radu Vijeću mladih ŽZH. Skupštinu su podržali i predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT BIH, predsjednik Organizacije policajaca IPA ŽZH,  Zoran Smital sa suradnicima, službenik za mlade općine Tomislavgrad Luka Krstanović, te predstavnici medija i drugi suradnici i prijatelji.

Za predsjednika Skupštine Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran je Martin Kondža (Grude), a za njegovog zamjenika David Naletilić (Široki Brijeg).

Za tajnicu Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabrana je Josipa Zorić (Grude), dok je dopredsjednik Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran Josip Zelenika (Široki Brijeg). Za predsjednika Vijeća mladih Županije Zapadnohercegovačke izabran je Mate Lončar (Posušje).

U svom govoru, novoizabrani predsjednik rekao je: „Mladi Zapadne Hercegovine zaslužuju više, oni trebaju i moraju imati iste mogućnosti i informacije kao i ostali u Bosni i Hercegovini“. Pozvao je sve na suradnju od predstavnika vlasti na svim nivoima do različitih institucija, te da Vijeće mladih Županije Zapadnohercegovačke prihvate kao suradnika, kao partnera, te da u njima vide mlade ljude koji žele dobro svojoj općini, svojoj županiji, svome kraju i svome narodu. „Udružili smo snage, radit ćemo onoliko koliko možemo, radit ćemo u skladu s našim mogućnostima i siguran sam da naš trud neće biti uzaludan.“

Program su, pjesmom, uveličale najmlađe članice Kulturno-sportskog društva Rakitno, koje su pjevale i Svetom Ocu za vrijeme posjete Bosni i Hercegovini u Sarajevu.

vijece-mladih

vijece-mladih-3

vijece-mladih-4

vijece-mladih-5

5 komentara

 1. GRUM probudi se!

  Like(3)Dislike(0)
 2. Bzvz

  Like(0)Dislike(1)
 3. opet pranje novca

  Like(1)Dislike(1)
 4. vrte se uvik iste face svagdi,nemaju pametnijeg posla i gledaju da stogod stave u dzep,to je samo nek se oda i da su u centru paznje i da nije radit nista,kakva je orist od tog vijeca

  fwq

  Like(2)Dislike(1)
 5. HŽRK Grude Autoherc

  GRUM JE U ZAGREBU

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.