Osnovci iz Gruda posjetili graničnu policiju u Gorici

U okviru projekta „Rad policije u zajednici“, učenici Osnovne škole Ruđera Boškovića iz Gruda posjetili su u ponedjeljak Jedinicu granične policije.

Kako je priopćeno iz Granične policije BiH, policajci su proveli dječake i djevojčice kroz službene prostorije. Osnovci su upoznati o svakodnevnom radu i zadacima službenika policije, kao i specijalističkoj opremi kojom se koriste prilikom graničnih provjera i u nadzoru granice.

GPBiH projektom „Rad policije u zajednici“ želi unaprijediti partnerski odnos i komunikaciju s građanima. Otvorena vrata za osnovce, srednjoškolce i studente jedan su od brojnih oblika sauradnje sa zajednicom. Interes najmlađih Bosanaca i Hercegovaca za posjete jedinicama GPBiH tradicionalno je veliki.

U 2015. godini organizirano je 56 posjeta širom BiH. Najveći broj otvorenih vrata imala je Jedinica granične policije zračne luke u Sarajevu, a posjete su omogućile i jedinice na zračnim lukama u Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci, kao i jedinice granične policije: Orašje, Brod, Brčko, Bijeljina, Velika Kladuša, Dobrljin, Gradiška, Hum, Višegrad i Izačić, priopćeno je iz GPBIH.

3 komentara

 1. koja jedinica u Grudama je postrojba

  Like(0)Dislike(0)
 2. eto, eto,..
  to smo mi

  Like(0)Dislike(0)
 3. Komandire Stankiću šta ti nije jasno ?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.