Otkrili ljubavni sprej od kojeg žene ‘polude’ za muškarcima

Djeluje li zaista kako znanstvenici tvrde, sprej Syntocinon će svaki muškarac poželjeti kupiti svojoj partnerici. Naime, nakon što ga žena udahne, isti muškarac joj postaje privlačniji.

Ovaj sprej sadrži sintetički oblik hormona oksitocina, za kojeg je poznato da se prirodno oslobađa iz tijela ako se ljudi zaljube. Ovaj hormon, također, igra veliku ulogu u stimulaciji proizvodnje mlijeka kod majki i zaslužan je za duboku emotivnu povezanost s bebom. Ali, da žene “polude” nakon što ga udahnu, do sad je bilo manje poznato.

Istraživači sa Sveučilišta u Bonnu u Njemačkoj angažirali su 40 volonterki od dvadesetak godina. Polovica njih udisala je Syntocinon, a polovica je mislila da ga udiše, ali nije. Potom su im pokazali fotografije muškaraca, uključujući i njihove partnere. Zatim su pravi sprej udisale žene koje u prvom krugu nisu (iako to nisu znale), a one koje jesu, udisale su placebo.

Uglavnom, sve su nakon udisanja ovog hormona ocijenile svoje partnere 15 posto atraktivnijima nego dok su udisale placebo. Izuzetak su bile jedino žene koje uzimaju kontracepcijske pilule, njima su bili jednako privlačni sa i bez Syntocinona. Ovaj sprej prodaje se online, a cijena mu je oko 25 eura. Ali, liječnici upozoravaju kako se s hormonima ne treba igrati te da se ne bi trebao moći kupiti bez recepta jer može imati negativan utjecaj na srce, a moguće su i glavobolje, mučnine, pobačaj i ostali problemi sa zdravljem, piše Daily Mail.

24sata.hr

2 komentara

  1. ostupi đavle od kršcene duše!

    Like(1)Dislike(0)
  2. Je mjesavina mrtve svekrve blago pomjesana s losim odnosima s bracom sestrama i rodbinom uz dozu prihvacanja njezini prijateljica i kucnih ljubimaca i sve to upakirano u lazni osmjeh

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.