Otvoreno pismo ministra MUP-a ŽZH

Na redakcijski mail portala Jabuka.tv pristiglo je otvoreno pismo ministra MUP-a ŽZH Zdravka Borasa. Pismo je napisano u svezi očitovanja na javne objave.

Otvoreno pismo prenosimo u cijelosti:

PARAOBAVJEŠTAJCI ŽELE PREUZETI VLAST U LJUBUŠKOM I ŽZH

Zbog brojnih dezinformacija o meni, mom radu u Ministarstvu unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke radu mojih kolega i djelatnika MUP-a ŽZH, radu Vlade ŽZH, općinskih načelnika, pravosudnih organa naše županije, blaćenja brojnih osoba koje čine dio vladajućih struktura na ovim prostorima, koje se u posljednje vrijeme putem određenih medija plasiraju širok javnosti u BiH osjećam potrebu da stanovništvo naše države upoznam sa likom i djelom određenih osoba koje stoje iza spomenutih navoda.

Budući da osobno ne pripadam niti jednom od lobija na području Hercegovine i RH od kad sam imenovan na mjesto ministra na mene, moju obitelj i ministarstvo kojem sam na čelu vrše se neviđeni pritisci koji dolaze iz raznih mračnih krugova, a kojima je cilj na području Županije Zapadnohercegovačke stvoriti nesigurnu atmosferu i anarhiju. Riječ je o ljudima koji su tijekom ratnog i poslijeratnog perioda svojim kriminalnim radnjama opustošili moju Hercegovinu, a brojne obitelji ostavili bez kruha. Ovo se posebno isticalo na području općine Ljubuški čije su gospodarstvo poput tsunamija uništili gotovo do temelja, a posljedica su danas itekako vidljive. Tkaonica, Vinarija Ljubuški, Vodoprivreda, Duhanska stanica, Trgocop, Energopetrol poduzeća su iz kojih je izvučeno sve što se dalo izvući , a radnici su poslani kućama. Danas ti isti koji su počinili gospodarski kriminal na području Ljubuškog, huškajući narod preko lokalnih glasila, krivicu prebacuju na općinske i županijske vlasti.

Kao što je javnost već upoznata protiv mene se u Republici Hrvatskoj vodi sudski postupak, iz kojeg ću vjerujem izići nedužan jer želim vjerovati kako je Republika Hrvatska pravna država. U suprotnom, ako me sud u RH proglasi krivim, spreman sam podnijeti ostavku i prihvatiti presudu. Prijavu protiv mene općinskom državnom odvjetništvu u Splitu podnio je Tihomir Bradvica iz Ljubuškog u društvu i po nalogu bivših djelatnika SIS-a, HIS-a i FOS-a. riječ je o osobi koja je tijekom posljednje dvije godine podnijela niz kaznenih prijava u BiH protiv mene, djelatnika MUP-a ŽZH, brojnih zaposlenika općine Ljubuški i svih onih koji na bilo koji način doprinose stvaranju zdravije atmosfere u općini Ljubuški  Zapadnohercegovačkoj županiji.  Iako se Bradvica uglavnom pojavljuje sam, te kaznene prijave podiže u svoje ime, iza svega stoji veći broj ljudi. Tako Bradvica po nalogu paraobavještajnog i kriminalnog sustava koji djeluje na prostoru BiH i RH spomenutim kaznenim prijavama želi skrenuti pažnju sa svojih, ali i kriminalnih radnji svojih nalogodavaca, koji bi sada željeli biti ugledni građani pa se predstavljaju povjesničarima, sveučilišnim profesorima, istraživačkim novinarima i gospodarstvenicima. Vjerujem da se iz navedenoga da naslutiti o kojim se osobama  radi kada je riječ o davanju naloga, a kad je riječ o izvršiteljima dijela tu ću biti malo konkretniji.

Tihomir Bradvica čovjek je kojim bi se svakako u narednom periodu trebale pozabaviti razne institucije, među kojima i pravosudne. Riječ je o osobi koja je svih ovih godina imala nekoliko otvorenih tvrtki preko kojih su se radile određene kriminalne radnje. Tvrtke su osnovane prije više od 10 godine, neke ni danas nisu zatvorene niti su izmirivane obveze prema Poreznoj upravi F BiH i Zavodu MIO. Riječ je o čovjeku koji je pomoću tih tvrtki izdavao lažne potvrde,  a na osnovu jedne takve njegova supruga već deset godina radi u MUP-u Zapadnohercegovačke Županije. Zanimljivo je spomenuti kako je supruga Tihomira Bradvice prilikom zapošljavanja u MUP ZHŽ-e (05.10.2007.godine) imala otvorenu tvrtku na svoje ime, koja do dan danas nije izmirila dugovanja prema državi. Navedeno je samo djelić nezakonitih radnji obitelji Bradvica. Ostalo će vrlo brzo izići na vidjelo….

Bruno Šarić bivši djelatnik obavještajnih službi, nepravomoćno je osuđen za ratne zločine na prostoru Srednje Bosne. Jedan je od glavnih koji su sudjelovali u uništavanju Vinarije Ljubuški, a sve po nalogu nekadašnjih, a očito i današnjih, šefova iz obavještajnih službi. Posljednjih godina preko portala „Ljubuški info“ Šarić zajedno sa Bradvicom i još nekolicinom istomišljenika ima zadaću širiti dezinformacije i neistine o svim koji obavljaju određene funkcije u Ljubuškom i Zapadnohercegovačkoj županiji, a koji nisu dio lobija čije ideje oni zastupaju.

Javnosti će možda biti čudno što ja kao ministar unutarnjih poslova iznosim ovakve informacije, međutim,  smatram svojom dužnošću upoznati građane BiH u kakvom društvu živimo, a odgovornim institucijama skrenuti pažnju na kriminalna djela koja su činili ili ih i danas čine osobe koje se predstavljaju moralnom vertikalom društva i borcima za pravdu. Podnoseći razne kaznene prijave protiv ministara, sudaca, tužitelja, načelnika, policijskih službenika žele sebe prikazati mučenicima, velikim vjernicima, moralistima, a sve u cilju zataškavanja svoje mračne prošlosti i zadaća koje izvršavaju za svoje nalogodavce.

Ovom prilikom također želim naglasiti kako kao bivši pripadnik HVO-a i ratni vojni invalid podržavam sve branitelje u nastojanju da ostvare svoja prava. Udruzi Zaboravljeni branitelji poručujem kako podržavam i njihovu borbu za ostvarenje prava, razumijem situaciju u kojoj se nalaze, ali da razmisle jesu li sve češće oružje u pogrešnim rukama. Naime, želim im poručiti da ne dopuste da ih vode i koriste oni koji su ukrali njihova prava tako što su sebi i svojim suprugama sređivali statuse branitelja, oni zbog kojih je pokrenuta revizija branitelja i oni koji su pred zadnje izbore šurujući sa Zukanom Helezom vratili u prava samo svoje kumove i prijatelje. Naglašavam da stojim iza svake napisane riječi i ovom prilikom pozivam sve pravosudne institucije i sigurnosne agencije da provjere moje navode.

MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE

Zdravko Boras

10 komentara

 1. Jednostavno cu ti rec ne kaki i ne lazi ovaj napaceni narod i branitelje koji nisu ostvarili svoja prava a izgubili su zdravlje na bunkerima za vase fotelje a vi na njih saljete specijalce.A dobro se sjecam kad si prosle godine na sastanku sa zaboravljenim braniteljima u Širokom Brijegu rekao da neces nikada spremit policiju na branitelje.Znaci slagao si i sad lazes nista ti nevjerujem.A sto se tice pljackanja Hercegovine ZNA SE tko je pljackao.

  Like(2)Dislike(18)
 2. Pa sto pises otvoreno pismo? Ako imas saznanja za kaznena djela pa podnesi prijave tužiteljstvu. A ja ti ne vjerujem nista a ni zab branitelji. Odstupi!

  Like(1)Dislike(16)
 3. Jadan ti je onaj ko mu vjeruje!

  Like(1)Dislike(16)
 4. Moralna vertikala. Tko o cemu, ku.va o postenju. Toliko o pljackasu Hrvatskog proracuna

  Like(1)Dislike(17)
 5. Otkri li se tko je bacio eksplozivnu napravu ispred kuce Bradvice.

  Like(1)Dislike(15)
 6. Zaduži županiju i kupi još radara , da možeš nastaviti otimati novac narodu !
  Tvoj jedini uspjeh je , naplata kazni od radarskih uređaja , tim novcem punite proračun i zbog toga, i jesi još uvjek ministar ! Jedino kod nas svi radari rade 24 sata na dan !!!

  Like(3)Dislike(14)
 7. Ovo je cisti idiotizam znao je za sva kriminalna djela na podrucju ZHZ a ni jednu jedinu osobu nije napisao cak ni najobicniju prijavu ,jos po njegovu pisanju on je jedini koji je to sve mogao sprijeciti a on pise o svemu kao tip koji je saucesnik u svemu tome koji komad budale

  Like(2)Dislike(13)
 8. Koji tip je ovaj sto guli HR.proracun.
  Kako ga nije sram i hodati okolo a kamoli obnasati tako visoku duznost.
  Mozda je to tu i normalno jer to rade vecina ali doci ce svemu kraj.

  Like(2)Dislike(12)
 9. Nema mu stranačkih komentara

  Like(0)Dislike(0)
 10. Covik ministar kao ono”Vec deset godina zna za kriminal” i nista ne poduzima…..”RVI”kako ga nije sram priznati a “ministar”…očito mu doslo do grla nesto pa mlati praznu slamu…..boze moj do kada neke osobe misle da mogu obmanjivati javnost i misle da Ce im netko povjerovati.obraca se javnosti kao ono ispast Ce ” pošten” još se vise izblemirao…a sta ceš neko ni obraza ni srama….O Boze imali te!

  Like(1)Dislike(9)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.