Ovako Imoćani čekaju svoje dokumente: na kiši, suncu ili ledu, starci i majke s malom djecom satima stoje na ulici

Nakon što je prošle godine Odjel upravnih poslova Policijske postaje Imotski konačno premješten iz neugledne stare zgrade policije na lokaciju u samom središtu grada, u nove prostore, malo tko je vjerovao da će upravo ti prostori moći zadovoljiti ogroman obujam posla, kao i jednu normalnu komunikaciju djelatnika i stranaka, građana Imotske krajine, ali i velikog broja Hrvata iz susjedne Bosne i Hercegovine.

To se do sada nebrojeno puta potvrdilo, ma tko mislio u policiji da su se tim prostorom riješili dugogodišnje brige.

Istina, prostori su uredni, ljubaznost službenika na visokoj je razini, tako da se zna i često kazati u Imotskom kako upravo djelatnici Upravnih poslova zaista pošteno zarade svoju plaću. No, ono što se svakodnevno viđa ne samo unutar prostora već i vani na samoj ulici zaslužuje pozornost i hitno razmišljanje o uvođenju određenih mjera kako bi se ponajprije zaštitili građani.

A slike ispred prostora su zaista neugledne. Bila kiša ili sunce, led ili bura kada se ne može ući u prostore, ispred na ulici čekaju i starci i majke s malom djecom.

Redovi se protežu metrima s obje strane ulaza u Upravni odjel. A što je sa sanitarnim čvorom. On, istina, postoji unutar za djelatnike, ali što je s malom vojskom onih koji čekaju na osobne iskaznice, prometne i vozačke dozvole, putovnice i ostale važne dokumente.

U Imotski ispred tih prostora znaju se naći ljudi iz srednje Bosne, cijele Imotske krajine, ali i oni iz cijelih krajeva Hrvatske koji imaju prebivalište u Imotskoj krajini. Obližnji kafići ne mogu u danim trenucima udovoljiti mnogima, pa imate slučajeve da majke sklanjaju djecu u kolicima u obližnje hodnike kuća.

Rješenje?

Možda uzimanje brojeva, možda pozivi onima koji su na redu preko nekog zvučnika, otvaranje još par šaltera… Ili nešto četvrto…

Svakako ovo nije lijepo vidjeti, ne toliko zbog samoga grada i građana Imotskoga nego ponajprije radi zaštite onih koji satima na ulici čekaju ulazak u prostore Upravnog odjela.

Izvor: Slobodna Dalmacija

6 komentara

 1. A je dobar naslov”Imoćani čekaju” ma koji Imoćani šta dolivate ulje na vatru kad je vise nas Hercegovaca nego njih pa opet sperci ovaki imocani onaki nego poklopimo se po usima i šutimo.

  Like(1)Dislike(3)
 2. katastrofa za ljubaznost djelatnika , nek se ugledaju na ostale PU, ljubazni, ekspeditivni , a oni u imotskom ljuti kao da im se ne radi , toliko za imoćane koji se ponašaju prema Hercegovcim kao prema kurdima . pozdrav

  Like(1)Dislike(0)
 3. Zivimo u informatickom dobu. Napravit aplikaciju koja prati koji si na redu je cas posla.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Ovo za ljubaznost osoblja najveća je laž koju san čuja pa U osmom misecu san za dva dana čeka zbog putovnice i svega san se nagleda a i nasluša osobito san bija iznenađen vulgarnosti i neznanju gospodina koji radi na izdavanju prometnih dokumenata koji se nelibi izvikat na trudnicu mislim da je bila iz Zmijavaca na moju primjedbu kako se ponaša prema żeni ktome još trudnoj dobija san gospodine šta to tebe briga SRAMOTA

  Like(0)Dislike(0)
 5. Nije problem u aplikaciji i rednom broju.
  Problem je u prostoru,problem je sto im treba salter dva vise radi sirokog obujma posla. Neljubazni su,to se slazem.
  Pogotovo kad su hercegovci u pitanju.

  Like(1)Dislike(0)
 6. A tek oni u Splitskoj banci nepismeni stari calesa meni sjeva trajni nalog za pretplatu mob.Posle dosa kod svoje bankarice u Split i reka joj situaciju ona se smijala sta je napravija.Tija sam ic kod sefa ST.banke pa me ona molila da ne idem.Eto zato je jos na poslu zahvaljujuc mojoj osobnoj bankarici STbanka prima grad.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.