Objavljen popis najpoželjnijih poslodavaca u BiH

U svibnju tekuće godine deseti put zaredom dodijeljena su priznanja kompanijama koje su izabrane za najpoželjnije poslodavce u BiH. Projekat “Najpoželjniji poslodavac” se organizira svake godine, te počinje tromjesečnim istraživanjem koje provodi kompanija Kolektiv – Posao.ba na osnovu kojeg se pravi poredak izabranih najpoželjnijih poslodavaca.

Prema istraživanju o najpoželjnijim kompanijama za rad u BiH dm drogerie markt je zauzeo prvo mjesto, a na listi najpoželjnijih poslodavaca između ostalih našla se i kompanija Al Jazeera Balkans, zatim Authority Partners, UniCredit Bank, Nsoft, Raiffeisen banka, As grupacija, DEICHMANN obuća, KimTec te kompanije Konzum i Orbico.

Najpoželjniji poslodavac u 2016. godini u BiH, dm drogerie markt, najavljuje otvaranje tri nove dm prodavnice i novih radnih mjesta, a od početka godine 18 osoba je zaposleno u ovoj kompaniji. Kompanija naglašava da neovisno o stručnoj spremi ili prethodnom radnom iskustvu uvijek se trudi ponuditi svim zaposlenicima mogućnost dodatnog usavršavanja. IT kompanija Authority Partners je postala novo radno mjesto za 20 stručnjaka, a isti trend zapošljavanja planiraju održati do kraja godine.

UniCredit Bank u prosjeku u tijeku jedne godine uposli 60 novih radnika, a u samom procesu pribavljanja i selekcije novih radnika trude se privući radnike fokusirane na daljnji rast i razvoj spremne da odgovore na nove izazove i stalne promjene na tržištu. Kompanija DEICHMANN obuća najavljuje otvaranje 15 novih radnih mjesta do kraja godine, uz već zaposlena 34 nova radnika od početka godine. Konzum je od početka godine uposlio blizu 300 novih osoba, a do kraja godine imaju ambiciozne planove zapošljavanja koji uključuju otvaranje novih prodavnica te investiranje i preuređenje postojećih.

Al Jazeera Balkans u budućnosti planira zapošljavati nove radnike shodno potrebama i prilikama, ali su i uvijek u potrazi za novim talentima koji bi mogli predstavljati dodatnu vrijednost kompaniji. U kompaniji KimTec potraga za novim talentima predstavlja dugoročni proces, a od početka ove godine KimTec je postao novo radno mjesto za 11 uposlenika.

Kompanija Orbico do kraja godine ima u planu otvaranje 10 novih radnih mjesta, dok je kompanija Nsoft od početka godine uposlila skoro 20 novih radnika s najavom otvaranja novih radnih mjesta do kraja godine.

As grupacija je ove godine zabilježila kontinuiranu fluktuaciju kadrova, od odlazaka iz kompanije, umirovljenja do upošljavanja novih radnika na raznim pozicijama. Raiffeisen banka godinama se trudi izgraditi lokalnu ekspertizu te time maksimizirati prednosti svakog pojedinca i stvoriti pozitivne dugoročne odnose u zajednici u kojoj djeluju.

Najpoželjniji poslodavci najveću pažnju posvećuju izgradnji takvog radnog okruženja u kojem zaposlenici mogu ostvariti svoje individualne ciljeve. Poseban naglasak se stavlja na dodatne edukacije, prilike za dalje obrazovanje, motivirajuće okruženje i međusobno poštovanje i razumijevanje među svim članovima tima i kompanije.

Bljesak.info 

13 komentara

 1. Plaćeni oglas

  Like(0)Dislike(0)
 2. Ovo nije istina. Najpozeljniji poslodavac su drzavne i opcinske institucije.

  Like(5)Dislike(1)
 3. Jadni mi dok su nam najpoželjniji poslodavci banke i trgovine!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Kome se ne sviđa,pravac Njemačka!!!

  Like(0)Dislike(3)
 5. Evo sve, ali od kuda na popisu Konzum

  Like(2)Dislike(0)
 6. Nisam zaposlenik i necu tu ni upast . Ali jedan je Grafotisak. Konzum Banke ajbe. Zlo nad zlom

  Like(5)Dislike(2)
 7. Tajkun,ne seri

  Like(2)Dislike(2)
 8. Dobro ih je zaposleno a koliko ih je napustilo firme zbog nezadovoljsta to nepisete pisete koliko zaposleni a to je naj vise smjena jedan napusti drugog primi to je staro misto a ne novo

  Like(0)Dislike(0)
 9. Nece nitko u elektroprivredu, eronet i opcinu??

  Like(3)Dislike(0)
 10. Elektiprivreda i opcina su ostavljeni za podobne tu sami primaju prid izbore

  Like(0)Dislike(0)
 11. neovisni portal briše kom

  Like(0)Dislike(0)
 12. As grupacija,Konzum i Orbico nebi trebali biti uopce na tom popisu. Radim s ljudima iz tih firmi i znam kako im je. Kralj vjerojatno ne radi u Grafotisku cim ovako prica. Drzavno je drzavno,a vecini je skoro isto kod privatnika.

  Like(0)Dislike(0)
 13. U drzavne pa placa ide I moze se I na spavanac.
  Ja bih sve privatizira pa I opcinu,skole,policiju,zdravstvo I da nista nije u drzavnom vlastnistvu
  pa cemo viditi tko ce I kako da radi.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.