Oživljava li gigant s Visoke Glavice? ASJA zapošljava još 40 radnika

Nakon što je u prosincu prošle godine mesnu industriju s Visoke Glavice u Širokom Brijegu preuzeo turski poduzetnik Sadik Sezer te nakon početnih ulaganja, pogon je ponovno počeo s proizvodnjom mesa i mesnih prerađevina te se proizvodi tvrtke ASJA mogu pronaći na policama trgovina u nekoliko država.

Dobra vijest stigla je ovih dana u sjedište tvrtke na Visokoj Glavici, a radi se o tome da je tvrtka na natječaju Republike Turske dobila potvrdu da u tu državu može izvesti 1.000 tona mesa! Naime, Turska je raspisala natječaj za tvrtke u BiH kojima je nudila otkup 15.000 tona mesa, a dio ”kolača” pripao je Asji. Iz tvrtke su naglasili da na tome neće stati te da će se prijaviti i za naredni natječaj koji će biti raspisan sljedeći tjedan.

Ova vijest ponukala je vlasnike tvrtke za primanje novih radnika. Naime, u pogonima mesne industrije ASJA trenutno radi 50-ak radnika, a uskoro će zaposliti još 40 novih.

Osim ove dobre vijesti, vrijedi istaknuti i podatak da će proizvodi tvrtke ASJA uskoro biti na policama trgovina u cijeloj Bosni i Hercegovini jer je potpisan ugovor s distributerom za naše tržište.

Osim domaćeg tržišta, tvrtka izvozi u Srbiju, Albaniju, Kosovo i Tursku, a u tijeku su posljednji pregovori s distributerom za Makedoniju te se uskoro i u toj državi mogu očekivati proizvodi iz Širokog Brijega.

Upravo danas, marljive ruke radnika pripremile su pun kamion mesa koji je otišao za srbijansko tržište. Iako je u cijeloj državi gospodarska situacija nepovoljna, AJSA je svojim ulaganjem uspjela pokrenuti zamrlu proizvodnju te zaposliti 50 ljudi, a ako se tomu doda i 40 novih koje uskoro planiraju zaposliti, tvrtka je time postala četvrtka najveća turska tvrtka na bosanskohercegovačkom tržištu.

U potpunom gospodarskom sivilu i totalnom egzodusu radne snage iz Hercegovine, vrijedno je izdvojiti ovakvo ulaganje u domaću industriju i lokalnu radnu snagu.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  1. Nek’ ljudi rade, bravo za turskog poduzetnika Sezera..

    Like(1)Dislike(0)
  2. Sadik Sezer inace prevarant svjetskog glasa…

    Like(0)Dislike(0)
  3. Hoće li naći 40 radnika? Pobježe sve u Njemačku ili dalje.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.