‘Pali’ Hercegovci s krivotvorenim sunčanim naočalama, satovima i obućom

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje su na području Jablanice, Neuma, Gornjeg Vakufa, Mostara, Vrapčića, Trebinja i Ljubuškog privremeno oduzeli raznu robu ukupne tržišne vrijednosti 52.000 KM. Roba je privremeno oduzeta u nekoliko odvojenih akcija zbog neposjedovanja bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste.

Roba je oduzeta u okviru pojačanih aktivnosti provjere prometa i porijekla trošarina i drugih roba u mjesecu veljači i ožujku 2015, koje provode službenici UNO u Regionalnom centru Mostar. Radi se o sunčanim naočalama, duhanu za pušenje, cigaretama, parfemima, ručnim satovima, LCD display za mobilne telefone, tekstilu i obući.

Privremeno oduzeta roba predana je nadležnoj organizacionoj jedinici UNO, a protiv osoba kod kojih je pronađena bit će pokrenuti prekršajni odnosno kazneni postupci pred nadležnim sudovima.

Također, tijekom operativne i post-operativne faze sudjelovanja u međunarodnoj operaciji: ”Clean Earth” provedene su aktivnosti provjera kod lica koja se bave trgovinom sredstava za zaštitu bilja, te je pronađena i otkriveno streljiivo za lovačku pušku- 1169 komada, koja se ilegalno prodavala (bez dokaza o porijeklu).

Službenici UNO nastavljaju pojačane aktivnosti i tijekom mjeseca ožujka i travnja, kako bi se spriječile sve ilegalne aktivnosti, posebno prodaja robe bez bilo kakve dokumentacije o porijeklu iste, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje.

Bljesak.info

5 komentara

 1. e pa stvarno…. čuj ilegalne aktivnosti sve će to naša poštena policija unovčit da bi spriječili daljnje ILEGALNE AKTIVNOSTI

  Like(2)Dislike(0)
 2. tako sa tom ilegalnom robom sole mladima mozak da je prve kvalitete po naj skupljoj cijeni ne kvalitetna ja ne bi u toj robi ni moje pilice drzala in

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ilegalna, nelegitimna država zaplijenila ilegalnu robu. Kakva je to pravna država u kojoj je zakonito da Hrvatima tuđinski narod bira političke predstavnike. To nije problem, a problem je ilegalna roba.

  Like(2)Dislike(1)
 4. ja mislim da će to opet u prodaju samo će zaradi policiji

  Like(0)Dislike(0)
 5. Ne vrijedi govorit našim “šminkerima” da je u nas sve ilegalno.
  Prava marka se može kupit jedino u Parizu, Londonu, Milanu i New Yorku,
  sve drugo je škart. Ali kako ćeš to objasnit našim pokondirenim
  tikvama? Nemoguća misija!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.