PANIKA U BIH: Federalna policija prati Plavog kita

Uzimajući u obzir novu pojavu, odnosno online igricu na internetu pod nazivom Plavi kit, koja predstavlja prijetnju za maloljetnike, Federalna uprava policije upozorava javnost da je ”igrica prije svega je usmjerena na mlađu populaciju i to najčešće djecu u razdoblju od 10 do 15 godina, kojima se nakon instalacije navedene igrice postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja filmova neprimjerenog sadržaja, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom i poticanjem na izvršenje samoubojstva”.

”Ova opasna igrica prisutna je u mnogim državama i zbog nje je navodno stradalo više desetina maloljetnika, te je stoga Federalna uprava policije pojačala aktivnosti na praćenju i prevenciji pojave igrice Plavi kit u Bosni i Hercegovini”, navodi se u priopćenju FUP-a.

Policija navodi kako se, s obzirom na uznemirujući sadržaj navedene “igre” i opasnostima koje se s tim povezuju, upozoravaju roditelji i prosvjetni radnici da obrate pažnju na ponašanje djece, te da pojačaju nadzor na istima kada je u pitanju korištenje Interneta.

”Preporučujemo da se sva djeca gore spomenutog razdoblja upozore na moguće rizike i podsjete na nužni oprez pri komuniciranju putem društvenih mreža i eventualnom susretanju sa zastrašujućim porukama ili sadržajima na Internetu. Preporučujemo onima koji se na bilo koji način susretnu s uznemirujućim porukama ili prijetnjama na Internetu da o tome odmah obavijeste policiju, roditelje ili prosvjetne radnike”, naveo je FUP.

7 komentara

 1. Triba dici posadit 5000 duvana da se uče radit i cjenit rad i zarađene pare da se imaju sučim najesen opremit uškolu pa će manje razmišljat o budalaštinan

  Like(10)Dislike(1)
 2. Sanjao sam da plivas u moru…
  A kit ti se priblizava, hoce da te pojede, i ja ti dovikujem: “NE KITU USTA!!!”

  Like(2)Dislike(5)
 3. Ma to je za dicu onih sto neznaju kud sa parama pa da se cim god zabave?

  Like(1)Dislike(4)
 4. Za Fg…….. Jedi Go_na retardu

  Like(2)Dislike(3)
 5. Ja sam srio plavog kita kod zaera ode prema posusiju. Pozdravi i prodje,niti on govori igraj,niti ubij se nista. dakle sve navedene tvrdnje u svezi opasnosi igrice su netocne.

  Like(3)Dislike(2)
 6. Plava kita

  Like(1)Dislike(0)
 7. Di pokemoni nestadose ili su svi povatani

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.