Papa Franjo o vidiocima i Gospinim porukama

Dva dana nakon posjeta Sarajevu i najave skore službene izjave o međugorskom fenomenu, papa Franjo dao je još jednu izjavu koju vatikanski komentatori povezuju s Međugorjem.

Za vrijeme propovijedi na jutarnjoj misi, Papa je, kako prenosi Radio Vatikan, upozorio na neke od opasnosti gubljenja kršćanskog identiteta:

“Ima i onih kojima su uvijek potrebne novotarije u kršćanskom identitetu, koji su zaboravili da su izabrani i pomazani, da imaju milost Duha Svetoga. Oni, primjerice, traže vidioce koji govore o pismu koje ce Gospa poslati u 4 sata popodne. I od toga žive. Međutim, to nije kršćanski identitet.”

Iako nije spomenuto na koje točno vidioce i poruke misli, talijanski novinari koji prate zbivanja u Vatikanu, jednoglasno tumače Papine rijeci u kontekstu međugorskih ukazanja.

Sličnu poruku Franjo je izrekao u propovijedi u studenom 2013. godine, kada je, komentirajući vidioce koji svakodnevno primaju poruke od Gospe, rekao da ona “nije ravnateljica poštanskoga ureda da šalje poruke svakoga dana”.

Na tiskovnoj konferenciji koju je održao u zrakoplovu, na povratku iz Sarajeva, papa je najavio da ce nakon sjednice na Kongregaciji za nauk vjere, biti donesene odluke o Međugorju, koje će zatim biti objavljene.

Vatikanska Kongregacija za nauk vjere, koja ispituje međugorski fenomen, prošle je godine preko nuncijatura upozorila katolike u SAD-u i Španjolskoj da ne sudjeluju na sastancima na kojima se promoviraju međugorska ukazanja. Ove godine, sličan je dopis upućen u Italiji, gdje su otkazani nastupi međugorskih vidjelaca

Bljesak.info

4 komentara

 1. Propade biznis

  Like(0)Dislike(0)
 2. Propade biznis

  Like(0)Dislike(0)
 3. Nikada nece propasti,ovo je jos veca reklama i magnet

  Like(0)Dislike(0)
 4. MEĐUGORSKA GOSPA ISTINA DA JE SE UKAZALA A NEZNAM U ŠTA OVI LJUDI VIJERUJU;I ŠTO GA NEĆE DA PROGLASE SVETIŠTEM ONDA ONI VJERUJU U NEŠTA DRUGO

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.